Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro nájemníky Smlouva o pronájmu Mohu od smlouvy odstoupit, když po nastěhování zjistím, že byt neodpovídá popisu?
Kategorie

Mohu od smlouvy odstoupit, když po nastěhování zjistím, že byt neodpovídá popisu?

Ano. V případě, že pronajaté bydlení nebude odpovídat informacím na portále Flatio z doby, kdy byla z vaší strany odeslána žádost o rezervaci (v momentě jejího dokončení dojde k uložení aktuálního stavu nabídky do systémové databáze), můžete od smlouvy odstoupit, a to do 20:00 hodin dne následujícího po dni, kdy došlo k fyzickému předání bydlení. Pokud tedy dojde k předání bydlení např. během úterý, máte právo do středy do 20:00 hodin od smlouvy odstoupit z důvodu nesouladu skutečnosti s webovou prezentací.

V případě nesouladu bydlení s údaji ve webové prezentaci máte nárok na vrácení jak prvního nájmu, tak servisního a rezervačního poplatku, protože smlouva o pronájmu se ruší od počátku.

Jak v takovém případě postupovat?

Pokud předané bydlení neodpovídá prezentaci na portále Flatio z doby odeslání žádosti o rezervaci, neprodleně informujte zákaznickou podporu e-mailem ([email protected]). Ve zprávě popište, v čem přesně nastal nesoulad, a přiložte průkazný materiál (v tomto případě fotografie předaného bydlení) - pracovníci zákaznické podpory se vám ozvou co nejdříve to bude možné.

Možnost odstoupení od smlouvy zaniká ve chvíli, kdy odsouhlasíte bezproblémové předání bydlení, nebo uplynutím ochranné lhůty (tj. do 20:00 dne následujícího po předání bydlení).

Byl tento článek přínosný?