Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro majitele Jak Flatio funguje a proč se vyplatí Jak funguje podpis smlouvy o pronájmu?
Kategorie

Jak funguje podpis smlouvy o pronájmu?

Stejně jako proces tvorby žádosti o rezervaci je i podpis smlouvy o pronájmu online. Jedná se o jeden ze tří kroků tzv. smluvního procesu, který musí každý zájemce o bydlení dokončit v rámci 24 hodin od okamžiku schválení žádosti o rezervaci z vaší strany - v ten moment také dochází k podpisu smlouvy o pronájmu z vaší strany, a vaše bydlení je na 24 hodin vyblokováno z inzerce.

V rámci smluvního procesu musí zájemce o bydlení učinit následující kroky:

  1. vyplnit údaje na smlouvu a vygenerovanou smlouvu podepsat za pomoci autorizačního kódu doručeného ve formě SMS na zájemcův mobilní telefon,
  2. nahrát kopii občanského průkazu či pasu,
  3. zaplatit první nájem (včetně servisního poplatku).

Jakmile zájemce o bydlení dokončí všechny tyto kroky a peníze jsou fyzicky připsány na Flatio sběrný účet, smlouva o pronájmu se stává platnou a zájemce o bydlení právoplatným nájemníkem. V ten moment je mezi vámi a nájemníkem uzavřen platný smluvní vztah.

Pokud by během 24 hodin od okamžiku schválení žádosti o rezervaci nedošlo ke splnění všech tří kroků a neexistovala mezi vámi a zájemcem o bydlení žádná jiná domluva, máte právo celou rezervaci stornovat. Jak na storno rezervace se dozvíte zde.

Byl tento článek přínosný?