Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro majitele Jak si nastavit ceny Mohu nastavit různé ceny pronájmu pro různé měsíce v roce?
Kategorie

Mohu nastavit různé ceny pronájmu pro různé měsíce v roce?

Samozřejmě, že můžete! Na Flatio můžete nastavit různé ceny pro různá období, ať už jde o konkrétní měsíce nebo dokonce nějaké speciální krátkodobé akce.

Pro dlouhodobé a střednědobé pronájmy (tj. pobyty od 30 dnů/29 nocí) je třeba nastavit základní měsíční cenu, zatímco pro krátkodobé pronájmy (tj. pobyty do 29 dnů/28 nocí) se nastavuje základní cena za noc

Poté máte možnost nastavit sezónní sazbu pro každý měsíc a můžete také určit některé vlastní sazby pro konkrétní data, kdy chcete, aby byla cena nižší nebo vyšší (například na silvestr). A jako třešničku na dortu můžete dokonce nastavit některé slevy na základě délky rezervace. Je zcela na vás, zda se rozhodnete využít těchto pokročilých nastavení, i když to velmi doporučujeme.

Jak to funguje v praxi s rezervací na střednědobé období:

Řekněme, že dostanete žádost o rezervaci na pobyt od 1. června do 15. srpna. Považujeme to za rezervaci na střednědobé období, což znamená, že budeme používat nastavení pro střednědobý a dlouhodobý pronájem s měsíčními cenami.

Představte si, že máte základní měsíční pronájem nastaven na 1000 €. Nájem je zvýšený na 1200 € pouze pro měsíce červenec (tj. od 1. července do 31. července) a srpen (tj. od 1. srpna do 31. srpna). K tomu je ve městě během 14.-17. července speciální akce, která je specifikována zvlášť vyšší cenou za noc ve výši 45 €.

  • Cena za červen: Protože jste pro červen nenastavili žádnou speciální cenu, bude se pro tento měsíc uplatňovat základní cena 1000 €. Nájemce zůstane po celý měsíc červen (29 nocí), takže zaplatí plnou cenu 1000 €.
  • Cena za červenec: V červenci máme dvě křížící se ceny - zvýšený měsíční nájem 1200 € za měsíc červenec (30 nocí) a zvýšenou cenu 45 € za 3 konkrétní noci. Celková cena, kterou nájemce zaplatí za červenec, bude tedy 1215 € ((1200 € / 30 nocí * 27 nocí) + (45 € * 3 noci)).
  • Cena za srpen: Pro srpen jste zvýšili sazbu na 1200 € za měsíc (30 nocí), a protože nájemce zůstane pouze 14 nocí, zaplatí 560 € (1200 € / 30 nocí * 14 nocí).

DŮLEŽITÁ POZNÁMKA: Pokud byste obdrželi rezervaci kratší než 30 dní, vypočítali bychom nájem na základě nastavení krátkodobých pronájmů, které pracují přímo s cenami za noc místo měsíčních.

Kde nastavit různé ceny pro různá období?

Chcete-li nastavit ceny pro svou nemovitost, je třeba jít do webové aplikace Mé pronájmy a:

  1. V sekci Nabídky kliknout na detail konkrétního inzerátu;
  2. V nově zobrazeném menu vlevo vyberte sekci Cena a délka pronájmu;
  3. V podsekci Nastavení cen klikněte na tlačítko "Krátkodobé pronájmy" nebo "Střednědobé pronájmy" pro nastavení cen u požadovaného typu pronájmu.

Chcete-li se dozvědět více o nastavení cen a jak to všechno funguje, navštivte prosím tento článek.

Byl tento článek přínosný?