Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro majitele Smlouva o pronájmu Poskytuje Flatio šablonu smlouvy o pronájmu nebo musím mít vlastní?
Kategorie

Poskytuje Flatio šablonu smlouvy o pronájmu nebo musím mít vlastní?

Jedním z kroků smluvního procesu, který zájemce o bydlení po schválení žádosti o rezervaci absolvuje, je také online podpis smlouvy o pronájmu autorizačním kódem, který obdrží na své telefonní číslo. Smlouvu je tedy možné podepsat opravdu odkudkoli na světě. 

Flatio smlouvy o pronájmu jsou unikátní a vyvíjí se celou dobu naší existence na trhu. Z toho důvodu si troufáme říct, že jsou téměř neprůstřelné a poskytují potřebné právní jistoty jak vám, tak nájemníkovi. 

Pro zjednodušení si nyní zmíníme ty nejdůležitější principy:

  • Smlouva o pronájmu je uzavírána na dobu pronájmu mezi vámi a nájemníkem. Dobou pronájmu je myšleno datové rozmezí, na kterou byla vytvořena a schválena žádost o rezervaci.
  • Je jednotná pro všechny a je v naprostém souladu se zákony v zemi, ve které se pronájem bydlení skrze Flatio sjednává. 
  • Základní jazyk smlouvy se určuje dle místa pronájmu, nájemní smlouvy však máme přeložené také do angličtiny a většiny nejpoužívanějších jazyků.
  • Smlouva o pronájmu garantuje důvěryhodnost prezentace bydlení. Zájemce o bydlení se tak může spolehnout, že bydlení vypadá ve skutečnosti stejně jako jej prezentujeme na našem portále. Pokud by tomu tak nebylo, má nájemník právo na příslušné kompenzace (vrácení nájemného včetně poplatků a proplacení hotelu na 7 dní zdarma).
  • Smlouvu o pronájmu lze pohodlně prodloužit. Pokud dojde k oboustranné spokojenosti a nájemník bude potřebovat zůstat v bydlení déle, smlouvu o pronájmu lze prodloužit. Stejně tak jednoduše ji můžete i vypovědět.
  • Díky tomu, že výše nájemného zahrnuje služby (tj. internet a náklady na energie), vám odpadá spousta administrativy při předávání bydlení. Energie jsou vyúčtovávány pouze tehdy, překročí-li 15 % měsíčního nájmu, nemusíte se tak obávat ani případné extrémní spotřeby vašeho nájemníka.
Byl tento článek přínosný?