Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro majitele Jak Flatio funguje a proč se vyplatí Jsou moje nemovitosti a peníze na Flatio v bezpečí?
Kategorie

Jsou moje nemovitosti a peníze na Flatio v bezpečí?

V rámci našeho StayProtection balíčku je Flatio plně připraveno chránit vaše peníze i váš majetek.

První nájemné

Můžete obdržet první nájemné, i když se nájemník nenastěhuje?

Ano, je to možné! Na Flatio si můžete vybrat z několika typů storno podmínek v kombinaci s nájemní smlouvou, jejíž součástí je platba prvního nájemného předem na náš sběrný účet.


Pokud se rozhodnete pro striktní storno podmínky, znamená to, že:

  • pokud nájemník s platnou nájemní smlouvou zruší svou rezervaci 13 a méně dní před začátkem nájemní smlouvy, máte nárok na celé první nájemné,
  • pokud nájemník s platnou nájemní smlouvou zruší svou rezervaci v rozmezí 14-29 dní před začátkem nájemní smlouvy, máte nárok na polovinu prvního nájmu,
  • pokud je výpověď doručena 30 a více dní před začátkem nájemní smlouvy, vrátíme nájemníkovi celý první nájem, protože tuto lhůtu považujeme za dostatečnou pro nalezení nového nájemce do vašeho ubytování.

Jedná se o účinný nástroj, který chrání pronajímatele před lehkomyslnými zájemci o bydlení, kteří pouze naznačují, že mají o pronájem zájem. 

Přečtěte si více o různých storno podmínkách a problematice předčasného ukončení v článku zde.

Co když se nájemník nastěhuje?

Jestliže nás nájemce kontaktuje a potvrdí bezproblémové nastěhování, zašleme vám první nájem už následující pracovní den.

Pokud však toto potvrzení o bezproblémovém předání nemovitosti nedostaneme, a zároveň žádná ze stran nechce od smlouvy odstoupit, automaticky vám pošleme první nájemné 3. den po nastěhování nájemce.  První nájemné poskytuje nájemci ubytování na 30 dní od zahájení pronájmu.

Případné další nájemné převádí nájemce na sběrný účet Flatio, kde jsou peníze uchovány  v případě bankovního převodu maximálně 24 hodin (v praxi je pronajímateli zasíláme další pracovní den). V případě platby kreditní kartou prostřednictvím platební brány budou peníze odeslány po 5 pracovních dnech.

Více o výpočtu nájmů a jejich odesílání se můžete dočíst v samostatném článku zde.

Flatio Rental Insurance pro pronajímatele - Powered by AXA

Přestože se snažíme spojovat pronajímatele a nájemníky, kteří jsou profesionální a pečliví, i tak může dojít ke škodám na majetku. Z toho důvodu jsme uzavřeli spolupráci se společností AXA, abychom vám poskytli speciální balíček Rental Insurance, který se vztahuje na všechny tyto nepříjemné situace.

Toto krytí je zcela zdarma a vztahuje se na všechny rezervace, kde není vyžadována platba vratné kauce.

Náš plán Rental Insurance zahrnuje 3 různé typy ochrany: pojištění odpovědnosti, pojištění asistenčních služeb a pojištění právní ochrany. Toto krytí jde daleko nad rámec standardního plnění! Více informací o tom, jak funguje, naleznete v sekci StayProtection naší Nápovědy.

Byl tento článek přínosný?