Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Digitální nomád. Práce snů?

Pro nájemníky · 27. srpen 2017 · 1 minuta čtení

Počet digitálních nomádů nezadržitelně roste. Kdo to je takový nomád a co vlastně dělá? Na internetu je stále více informaci nejen o tom, kdo nomád je, ale také proč nomádem být. Vzájemné zkušenosti z pracovního života „odkudkoliv“ někoho vyděsí, jiného nadchnou. V březnu tohoto roku se na internetu objevily dva zbrusu nové blogy, které se soustředí na nomády v Praze a Vídni. Jedná se o stránky Digital Nomads in Prague a Digital Nomads in Vienna, tak jsme si je nenechali ujít. 

Klasickým útočištěm většiny digitálním nomádů jsou přímořské oblasti. Stále více však roste zájem o příliš neotřelé destinace nebo objevování nových a zajímavých měst, mezi které nepochybně patří Praha i Vídeň. Kdo během svého nomádského kočovného života zatím nenavštívil Prahu nebo Vídeň, má co dohánět. Cílem dvou nových webových stránek pro digitální nomády je představit Prahu a Vídeň jako ideální útočiště nebo sdílet rady a zkušenosti s ostatními digitálními nomády. 

Kromě rad a zkušeností přímo od digitálních nomádů nebo místních obyvatel najdete také tipy třeba na coworkingová centra či nejlepší kavárny, kde mají funkční Wi-Fi. Inspiraci můžete najít třeba v rozhovoru s Denise, digitální nomádkou, která se rozhodla odjet do Vídně.

Hlavní město České republiky, Praha, se nepochybně a zcela zaslouženě řadí mezi jedno z nejoblíbenějších míst pro digitální nomády. Nabízí veškeré zázemí a především neotřelého ducha historického města zároveň plného života a mladých lidí. Skrývá kus historie a maximální modernu. A co Vídeň? Proč nezkusit pracovat pár měsíců ve Vídni! 

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů