Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Kde si pochutnat v Praze na vege kuchyni?

Pro nájemníky · 16. září 2016 · 2 minuty čtení
Všichni máme rádi dobré jídlo. Někteří z nás (a není nás vůbec málo) se rozhodli pro životní cestu vegetariána, někteří o kus dále a stravují se jen vegansky. Je jedno, jestli jste zarputilými vegany, nebo prostě jen rádi zkoušíte nová místa a rádi objevujete nové chutě. Skvělá zpráva je, že Praha zažívá veganskou revoluci. A my to pro Vás sledujeme a přinášíme přehled toho nejlepšího, co Praha nabízí. A rozhodně je z čeho vybírat.

Dhaba Beas
Dhaba Beas představuje síť vegetariánských jídelen v Praze. Celkem má již 8 poboček na různých místech. Jsou to minimalistické, přírodní a velmi příjemné interiéry. Ideální místo pro ty, kteří si chtějí přes den odskočit na něco dobrého. A jak to tam vlastně funguje? Přijdete, vezmete si tác a ze samoobslužného pultu si naberete na co máte chuť. Cena jídla je počítána podle váhy a věřte mi, že je rozhodně z čeho vybírat. Já pravidelně navštěvuji Dhaba Beas v časech oběda na Vladislavově ulici, pár kroků od Národní třídy. A vždy odcházíme s příjemným gurmánských zážitkem.

Web: www.beas-dhaba.cz
Adresa (pobočka Vladislavova): Vladislavova 24, 110 00 Praha 1
Forma stravování: samoobslužný bufet
Otevírací doba: po – ne, zpravidla od 11:00 do 20:00
Průměrná cena za jídlo: 150 - 200 Kč

Maitrea
Tohle místo budete milovat! Vegetariánská a veganská restaurace v srdci Prahy v Týnské uličce, pár kroků od Staroměstského náměstí. Nádherné prostory zařízené ve stylu feng-shui, vynikající jídlo, nepopsatelná atmosféra. Je to prostě úžasné místo, na které si rozhodně udělejte čas zejména pro příjemnou večeři s přáteli, partnerem nebo rodinou. Rezervace je ovšem nutná předem! Během poledne ve všední dny restaurace nabízí denní menu za speciální cenu 125 Kč, která zahrnuje polévku, hlavní chod a sklenici vody. Maitrea stojí rozhodně za návštěvu.

Web: www.restaurace-maitrea.cz
Adresa: Týnská ulička 6, 110 00 Praha 1
Forma stravování: menu
Otevírací doba: po – pá 11:30 až 23:30, so – ne 12:00 až 23:30
Cena za oběd: 125 Kč, večeře o třech chodech 400 – 600 Kč

Restaurace Loving Hut a supermarket World Vegan
Tato mezinárodní síť veganských restaurací a kaváren je také v Praze. Osobně doporučuji navštívit Černou labuť, dům blízko Florence, z nějž se po zdařilé rekonstrukci stal veganský chrám. Najdete tam restauraci Loving Hut v druhém patře a fresh bar v prvním. V zadní části se navíc nachází veganský supermarket World Vegan a rozhodně s prázdnou taškou odcházet nebudete.

Web: www.lovinghut.cz
Adresa: Na Poříčí 25 (dům Černá labuť), 110 00 Praha 1
Forma stravování: samoobslužný bufet
Otevírací doba: po – pá 10:00 až 20:00 so – ne 12:00 až 19:00
Průměrná cena za jídlo: 150 – 200 Kč
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů