Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Ochutnejte exotické jídlo, aniž byste vytáhli paty z Prahy!

Pro nájemníky · 31. březen 2017 · 1 minuta čtení

Pro milovníky neobvyklých chutí jsou velká města přímo rájem. Nejen že v nich najdete zapadlé obchůdky s tajemnými potravinami nebo naopak velké tržnice, v každém větším evropském městě na Vás čeká i množství restaurací, které Vám na talíř naservírují opravdovou exotiku.

Praha rozhodně není výjimkou. Na každém rohu zde najdete vietnamské bistro nebo turecký kebab. Kde se ale najíst tak, že se jedním soustem přenesete do stovky kilometrů vzdálené země?

Indická kuchyně se v Česku těší čím dál tím větší popularitě. Výrazné chutě, vůně i barvy jídla si ihned našli své fanoušky, jejichž řady se neustále rozšiřují. Nedaleko Náměstí Republiky na Praze 1 můžete indickému jídlu propadnout i Vy. Sídlí tam restaurace K The Two Brothers. V příjemném prostředí navozujícím atmosféru Indie 19. století si pochutnáte na krevetách, jehněčím nebo kuřecím mase, na své si zde přijdou i vegetariáni. Příliš pálivých jídel se bát nemusíte, vyberete si sami na stupnici od jedné do deseti.

Pro český jazýček neobvyklé chutě můžete vyzkoušet i v libanonské restauraci El Emir v Paláci Koruna na Václavském náměstí. Usadíte se ke stolu v krásném interiéru v orientálním stylu, který navozuje příjemnou atmosféru. Mezitím libanonský šéfkuchař dohlíží na kvalitu pokrmů, které jsou připravovány z halal masa nebo jsou naopak bezmasé. Pokud se jdete do El Emiru najíst poprvé, jsou pro Vás připravena různá degustační menu.

Při návštěvě mexické restaurace Agave se přesunete ze Starého Města až na druhou stranu oceánu, na americký kontinent. V příjemně zařízených prostorách si pochutnáte na báječných steacích, ale i na tacos, burritech nebo dalších tradičních mexických pokrmech. Večeři můžete zapít některým z koktejlů, ze kterých si snad nejde nevybrat!

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů