Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Zažili jsme: Slavnosti vína Brno 2019

Pro majitele · 1. říjen 2019 · 5 minut čtení

Tak nám začal podzim. Příroda se zahalila do nádherné, oku lahodící palety barev a nebe je občas krapet uplakané. Přes den si ještě stále užíváme teplého počasí a hřejících slunečních paprsků, zatímco se k večeru chumláme do teplých dek, abychom s šálkem čaje či čokolády v ruce mohli sledovat zapadající sluníčko nebo pálit svíčky. Nevím jak vy, ale já podzim prostě zbožňuju. Nejen, že je z mého pohledu úplně optimální počasí, při kterém se krásně spí a člověk se nevaří ve své vlastní tělesné schránce, ale je to také období zrajícího vína a burčáků!

Pokud jste z Moravy, pochopíte. Pokud jste milovníky vína či burčáku, pochopíte také. A pokud splňujete obojí, možná budete mít v hlavě každoroční události týkající se právě těchto lahodných moků. Asi nejznámější vinařskou událostí roku je Znojemské historické vinobraní, které rozhodně doporučujeme navštívit - průvod v dobových kostýmech je naprosto nepopsatelnou událostí, kterou je třeba si zažít, stejně jako doprovodný program se samotnou degustací vína. Milovníci burčáku budou mít v hlavě zafixovaný spíše tradiční Burčákový pochod, který letos připadá na sobotu 12. října a který opět nabízí tři možné trasy různé délky.

A pokud jste navíc přímo z Brna, jistě budete mít povědomí o Slavnostech vína, které se jako každý rok konají na Náměstí Svobody, a které kromě degustací vzorků zahrnují také doprovodný zábavný program. A jelikož je to událost, kterou stojí za to navštívit (a která se navíc odehrává pár metrů od našich kanceláří), napadlo mě zorganizovat v rámci Flatio týmu menší teambuilding.

Tým pivo nebo tým víno?

Nicméně předtím, než jsem vznesla návrh na návštěvu letošního ročníku slavností, bylo žádoucí udělat si menší průzkum. A tak jsem na Slacku položila standardní dotaz: “Patříte do týmu pivo nebo do týmu víno?” Samozřejmě, že se našly i žížaly, tzn. ti, kteří se snažili z odpovědi vykroutit, protože to přeci není tak snadné a oni mají rádi obojí. Osobně si ale myslím, že s ohledem na markantní rozdílnost těchto dvou moků máme přeci jen tendenci tíhnout k jedné či druhé straně.

A jak tedy moje interní anketka dopadla? Ze všech 12-ti zúčastněných hlasujících se 58 % (7 osob) přiřadilo do týmu pivo. Co na to říct, prostě láska k pivu se u nás asi nezapře. 25 % hlasujících (3 osoby) se zařadily do týmu víno - a můžete hádat, o jaké pohlaví se jednalo. Ano, tipujete správně, o to ženské! Prostor jsem ale v anketě musela dát i stoprocentním abstinentům, ty máme ve firmě 2, čili 17 % hlasujících. Já osobně jim tleskám a moc fandím, protože i když jsem příležitostný piják, alkohol nevnímám jako něco životu a zdraví prospěšného. Jak říká ono úsloví, je to prostě metla lidstva. Nicméně v týmu máme také jednoho hříšníka, který se odmítal zařadit do jakéhokoliv týmu a spadá tak na neutrální půdu. Tohoto jedince, v podobě našeho vrchního ajťáka, jsem do výsledků ankety tedy nezahrnovala (fakticky se hlasování nezúčastnil).

V rámci ankety jsem ještě vznesla dotaz na nejoblíbenější druh/značku piva a vína (v závislosti na zvoleném favoritovi), případně místo, kde moji kolegové tento mok nejraději konzumují. Níže si můžete přečíst autentické komentáře mých kolegů, kteří se debaty na téma pivo vs. víno zúčastnili, a které mi přišlo fajn publikovat.

Radim R. (CEO aneb ten, co tomu všemu velí): “Chodím jen do Na stojáka na Chotěboř 😁👌🍻

Anabela M. (Holka na socky): “suché biele 😎 - hociaké z justWINE :))”

Michal M. (Backend ajťák, #FlatioITcrew): “Nejraději mám dobré pivo, špatné pivo mi moc nejede 😔 naštěstí v ČR moc špatných piv nemáme 🙂

Danča P. (Zákaznická podpora): “Plzeň (ideálně z tanku), Krakonoš (ale ne všude ho umí, nejlepší je fakt od Trutnova), Ježek, a Kubík, příležitostně i Kozel. Nejradši chodím do pivnice Trhy ve Stromovce (HK), máme to hned za barákem, takže jsme tam v jednom kuse 😁👌

Jakub Š. (Vrchní frontend ajťák, #FlatioITcrew): “Hele já se nemůžu rozhodnout, já mám rád pivo aji víno 😄 - prostě hříšník

Flatio slavnostní teambuilding

Jak je tedy vidět z ankety, máme v týmu suverénně více milovníků piva. Ale ani to mě neodradilo od zamýšleného teambuildingu, věděla jsem totiž, že i milovníky piva zlomím na deci nebo dvě. Navíc - i přítomnost bez konzumace se počítá! Účast ale byla nakonec skrze neočekávané situace (známe je všichni, doktoři, děti, rodiny, atd.) menší, než jak jsme byli původně domluveni, no i tak jsme si těch pár hodin nad vínkem/burčákem užili.

Slavnosti vína jsou v podstatě taková přehlídka vystavovatelů, kde máte možnost testovat vzorky jednotlivých vinařství/vinařů. Letošního ročníku se zúčastnilo 18 vystavovatelů, kdy téměř u všech stánků byla možnost zakoupit také burčák. Oficiální zdroj udává, že dohromady lze degustovat více než 400 druhů vína, to už je docela slušné číslo. U každého stánku jste také mohli zakoupit památeční degustační sklenici a ušetřit tak zbytečné plasty. Vzorek vína stál 20 Kč a měl 0,5 dcl. Ceny celých láhví se pak pohybovaly kolem 180 Kč a více (v závislosi na druhu a ročníku vína).

S Flatio týmem jsme zakempili u stánku Vinařství Tomčala Kobylí, a jelikož měli přímo před stánkem ikonický dřevěný sud, který posloužil jako stolek, zůstali jsme u něj celou dobu. Na této akci se ukázalo, jak má každý jiný vkus (alespoň co se vína týče) - zatímco někteří šli po sladkém bílém (Pálava), jiní zvolili to nejsušší červené (Merlot či Dornfelder). A během těch pár hodin stmelování týmu jsme přešli ze vzorků na celé lahve. Nepochopte to ale zle, ve větším množství lidí se jedna láhev vypije docela rychle, a jak poznamenala sama slečna prodávající - je to ekonomičtější než cucání vzorků.


Jak tomu tak ale bývá, v dobré partě lidí s dobrým jídlem a pitím plyne čas rychleji než obvykle. A tak jsme se po pár hodinách neformální konverzace museli rozloučit. Již teď ale víme, že to nebyl poslední teambuilding - jednak proto, že si jsme vědomi důležitosti týmových setkání (o to víc ve chvíli, kdy často využíváme možnosti práce z domu alias homeofficu), a také proto, že jsme všichni technologické zkumavky, které rády zkouší nové a neotřelé věci. Takhle jsme si již předběžně odsouhlasili další teambuilding v podobě vybíjené v rozšířené realitě. Ta nás totiž rozhodně nenechala chladnými (přece víte, že virtuální realita je naše srdcovka).

V jednom z dalších článků rubriky Ze života Flatio se tak můžete těšit na upřímnou recenzi této technologické novinky, která se nečekaně objevila v našem rodném městě. Já doufám, že vás další nahlédnutí do samotného jádra Flatio bavilo, a budu ráda, když mi dáte zpětnou vazbu (ideálně formou e-mailu na [email protected]), co dalšího byste o Flatio chtěli vědět, případně o jakých dalších tématech nejenom ze života Flatio byste se na našem blogu rádi dočetli.

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů