Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Navštivte vánoční trhy v Brně

Pro nájemníky · 16. listopad 2018 · 2 minuty čtení

Vánoční trhy v druhém největším městě republiky se těší každoročně veliké oblibě a letos to dozajista nebude jinak. Vánoční atmosféru na brněnských náměstích si můžete vychutnávat až do 28. prosince. A co všechno vás čeká? Pojďme se na to podívat!

Jídlo a pití brněnských vánočních trhů

Na to se asi všichni těšíme nejvíce. Moravská metropole vám nabídne pochoutky zejména ty tradiční, jako Štramberské uši, moravské uzené a chybět nebude ani Turbomošt, originální horký nápoj, který si nedáte nikde jinde. Samozřejmostí je pak grog, punč, trdelníky, pravé domácí bramboráky, palačinky, moravské frgále nebo můžete ochutnat teplou i studenou zabíjačku.


Kam všude můžete zajít

Letos se budou konat brněnské vánoční trhy na čtyřech náměstích - na náměstí Svobody, Dominikánském náměstí, Moravském náměstí a na Zelném trhu. Na náměstí Svobody najdete netradiční bílou kupoli Zimní bar, kde ochutnáte punče podle starodávných receptur, jehož vznik se datuje už od první poloviny 17. století. od 7. do 23. 12. určitě nevynechejte návštěvu December Design Days, kde zakoupíte originální vánoční dárky od tvůrců šperků, oděvů, porcelánu či lustrů.

Vánoční šalina

Chybět nebude ani tradiční vánoční brněnská šalina!

Na Dominikánském náměstí vás čeká krásný dřevěný vyřezávaný betlém a Ježíškova pošta, kde můžou děti psát svoje přání přímo Ježíškovi. Pro děti je tu také připraven zookoutek s kamerunskými kozami, která si můžete i pohladit.

Na Zelném trhu pak najdete celkem 121 prodejních stánků s řemeslným a dárkovým zbožím. Těšit se můžete zejména na ručně vyráběné, foukané a malované vánoční ozdoby, domácí sirupy či marmelády, bylinkové polštářky a mnoho dalšího. Každý den pak od 16 do 20 hodin pak uslyšíte z pódia příjemný folk, jazz, šanson a samozřejmě další doprovodný program a vystoupení.

Pohled na Moravské náměstí

Dominantou Moravského náměstí je letos velké nasvícené kolo, ze kterého vás čeká nádherný výhled na celé vánoční město. Kolo bude v provozu po celou dobu trvání Adventu na Moravském náměstí, tzn. od 23.11. do 23.12., v čase 10:00 – 20:00, v případě zájmu až do 22:00. Vstupné je 100 Kč, ZTP/TP 50 Kč a děti do 100 cm mají vstup plně zdarma!

Více informací najdete na stránkách www.gotobrno.cz.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů