Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Ohňostroje nad Brnem

Pro nájemníky · 30. květen 2017 · 1 minuta čtení

Stalo se již tradicí, že se na přelomu května a června rozzáří noční obloha nad Brnem. Celkem sedm ohňostrojových show od světových špiček je připraveno pro návštěvníky již dvacátého ročníku festivalu Ignis Brunensis.

Letos se mohou diváci těšit na ohňostroje, které inspirovala známá skladba Bugatti step od českého jazzového skladatele Jaroslava Ježka. V soutěži o nejlepší ohňostroj se utkají týmy ze Španělska, Německa, Rakouska, společný tým Švýcarska a Číny, chybět nebudou ani domácí zástupci. Festival započne 26. května úvodní show nad hradem Špilberkem, na stejném místě proběhne 24. června i poslední představení. Zbytek klání se odehraje nad Brněnskou přehradou, jejíž hladina v noci ohňostroj odráží a vzniká tak ještě působivější a monumentálnější dojem. Show je volně přístupná, k dispozici jsou ale i placená místa v ozvučené tribuně. Ohňostroj si můžete užít i z kabiny soukromých letadel při nočních vyhlídkových letech. Doprovodnou hudbu k přehlídce naladíte vždy na Rádiu Krokodýl.

Jubilejní ročník Ignis Brunensis ale přináší i další program. Před zahájením ohňostrojů na Brněnské přehradě Vás zabaví doprovodný hudební festival, kde zahraje třeba Anna K, Tata Bojs, Mňága a Žďorp nebo Lenny. Koncerty s volným vstupem proběhnou vždy na Rakovecké pláži.  Hvězdárna a planetárium Brno při této příležitosti představila nový autorský pořad Nebe v plamenech, kde zjistíte, jak ohňostroje vůbec vznikly a jaká je jejich současná podoba. S festivalem se pojí i organizace dětských dnů, koncert Mozartových dětí, mistrovství ČR v jezdectví, závody velocipedistů, Den Policie ČR nebo 22 divadelních večerů pod širým nebem v Biskupském dvoře. V centru města Brna se budete moci svézt i historickými vozidly městské hromadné dopravy. 

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů