Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Seriál Poznejte Flatio: Tajemství virtuálních prohlídek

Pro nájemníky · 1. září 2016 · 2 minuty čtení
Prohlížet si virtuální prohlídky je opravdu zábava. Občas procházím jeden byt za druhým a koukám na jeho vybavení nebo rozmístění pokojů. Vzpomenu si přitom na své mladší já, když jsem proseděla mnoho času u hry The Sims, určitě ji znáte. Zároveň tam nacházím inspiraci. Od toho virtuální prohlídky ale primárně nejsou. Mají nahradit nepříjemné a čas beroucí chození po osobních prohlídkách. Tuhle několikadenní jízdu městem jsem sama absolvovala (naštěstí zatím jen jednou) a musím říct, že to není opravdu nic příjemného..

Nahlédněte pod pokličku tvorby virtuálních prohlídek
Podkladem pro tvorbu každé virtuální prohlídky jsou sférické fotografie, které dodává náš fotograf. Takže základní suroviny bychom měli a co dál? 

Sférické fotky potom projdou jakousi kontrolou. Jediné, co se na nich upravuje je například odraz aparatury v zrcadle. Takže jinak jsou fotografie super extra raw. Následně se fotky nahrají do programu, který je k tvorbě virtuálních prohlídek určený. Snímky je nutné pojmenovat a nastavit výchozí pohled tak, jako bychom právě vešli do místnosti. A dostáváme se pomalu k závěrečné fázi a tou je propojení všech snímků, což může být někdy obtížné, jelikož se musíte zorientovat a poznat, které dveře vedou do jaké místnosti. 

Podle našeho speciálního specialisty jsou nejlepší byty s pravoúhlými chodbami, kde je propojení fotografií nejjednodušší :)

Jinak i na virtuálních prohlídkách se dá leccos vylepšit. Nevím, jestli si pamatujete ještě starou verzi, ale nyní se můžete kochat například novými ikonami od našeho dlouhovlasého grafika. Tyto ikony symbolizují místnost, do které vcházíme. Například koupelna je označená symbolem sprchy. 

Pokud jste ještě neměli tu čest, mrkněte třeba na tuhle:


A jak dlouho to trvá?
Samozřejmě záleží na dispozicích bytu. Délka tvorby virtuální prohlídky je totiž přímo úměrná počtu pokojů. Takový 1+kk může být hotový už za 15 minut. V průměru ale vezme jedna prohlídka cca 45 minut. Navíc naším cílem je zpracovat nabídku do 24 hodin od nafocení. 

Proč jsou virtuální prohlídky tak super?
- minimální časová náročnost pro zájemce o bydlení
- dostupnost odkudkoli, třeba z postele večer před spaním
- možnost prohlédnout si byt kolikrát chcete a prozkoumat všechny detaily
- je to zábava

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů