Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

6 rad, jak připravit byt pro střednědobý pronájem

Pro majitele · 9. srpen 2016 · 2 minuty čtení
Střednědobý pronájem se v mnohém liší od klasického dlouhodobého pronajímání. Pokud se tedy rozhodnete pronajímat střednědobě, věnujte pozornost následujícím 6 bodům a zjistěte, jak dát Vašim nájemníkům přesně to, co chtějí.

1) Kompletně vybavte svůj byt (nábytek, nádobí, spotřebiče atd.)

Šaty dělají člověka. Vybavení dělá byt.
Byt pro střednědobý pronájem by měl být plně vybavený. Už jen z toho důvodu, že nájemníci přijedou třeba jen na 2 měsíce. V takovém případě si rozhodně nebudou chtít lámat hlavu s jeho vybavením a následným odvozem věcí po skončení doby pronájmu

Dejte si na vybavení záležet. Žádné staré skříně po babičce nebo cosi škaredého, co jste kdysi dostali jako svatební dar. Vaši potenciální nájemníci hledají něco jako pěkný hotel na delší dobu ne kamrlík. Chtějí se cítit příjemně. Pohrajte si s barvami, zrcadly, obrazy a nábytkem, nezapomeňte na ložní prádlo nebo ručníky. I z malého omšelého bytu se může vyklubat krásný motýl a nájemníci Vám kvůli němu doslova utrhnout všechny končetiny.

2) Proveďte generální úklid

Nájemníka si musíte hýčkat. Může Vám napsat vyšperkovanou recenzi nebo právě naopak. 
Většinu z Vás nemusím na tento bod upozorňovat. Ale pro jistotu to udělám, protože je to velmi důležité. Rozházené a pomačkané polštáře, špatně ustlaná postel, nevysátý koberec či ušmudlaná okna, to všechno rapidně snižuje hodnotu bytu a dobrý pocit Vašeho nájemníka.

3) Wifi není luxus, ale základ

Máte ve Vašem bytě WiFi?
Jistě si pamatujete na doby, kdy internetové připojení neměl jen tak někdo. Opravdu tomu není dlouho. I přesto jsou tyto časy dávno v zapomnění a kdo nemá WiFi je out. Nájemníci automaticky očekávají, že byt bude vybaven WiFi připojením. Nezklamte je proto. WiFi není luxus, ale základ.

4) Nájemníci hledají domov ne hotel. Aneb detail mění vše!

Všude dobře, doma nejlíp.
Ty lepší hotelové pokoje jsou krásné a čisté, všechno je uhlazené a cítíte se tam příjemně. Mají však jednu chybičku. Necítíte se v nich jako doma.

Byt nestačí pouze kompletně vybavit. Je důležité se zaměřit na nejrůznější detaily. Detail mění vše. Přidejte obrazy, polštářky, květiny, závěsy, svíčky, papuče, deky, hodiny...

5) Porovnejte ostatní nabídky

Inspiruj se, nekopíruj!
Nejste si jistí, jestli Váš byt je dost dobrý, dostatečně vybavený nebo zda vypadá jako domov. Mrkněte na ostatní a inspirujte se. Porovnání s ostatními Vám může pomoci také ve stanovení vhodné ceny za pronájem Vaší nemovitosti.

6) Uvítejte své hosty. Náš nájemník, náš zákazník, náš pán.

I malá laskavost může být velkým a nezapomenutelným činem.
Váš nájemník může napsat recenzi na Vás či byt, který jste mu pronajali. Může jej doporučit svým přátelům nebo se dokonce v budoucnu vrátit na stejné místo, protože mu tenkrát bylo moc fajn. První dojem je nejdůležitější. Dostavte se proto na předání klíčů včas, chovejte se přátelsky. Dokonce můžete Vašeho nového nájemníka uvítat nějakou domácí dobrotou či chutným nápojem. Záleží jen na Vás.

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů