Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

4 tipy na nejlepší piknik v Praze

Pro nájemníky · 5. srpen 2016 · 2 minuty čtení

V Praze najdeme rovnou několik skvělých míst, kde si můžeme za slunného počasí užít piknik s přáteli. Výhodou některých z nich je možnost rozdělání ohně nebo využití vlastního grilu. A kde taková místa najdeme?

Prokopské údolí - Klukovice
Naučná stezka, hřiště pro děti, jezera, stezky a lomy – to vše nám nabízí malebné Prokopské údolí, které se nachází na Praze 5. Chcete-li spojit piknik i s příjemnou procházkou, vydejte se do Klukovic. Místo vyhrazené pro piknik zde najdeme u dětského hřiště. Výhodou je klidné prostředí a možnost rozdělání vlastního ohně (za předpokladu dodržení podmínek a návštěvního řádu). Do Klukovic se dostanete snadno autobusem 230 z Barrandova.

Vyšehrad
Právě zde se pořádá nejvíce piknikových a jiných akcí. Dostupnost, dostatek prostoru a výhled na Vltavu z Vyšehradu dělají favorita mezi piknikovými místy v Praze. Hledáte-li místo v centru a chcete se kochat krásou Prahy, vyražte právě tam. Nejrychleji se tam dostanete ze stanice metra C – Vyšehrad.

Stromovka
Rovnou několik vyhrazených míst a dokonce možnost zapůjčení a naplnění piknikového koše, klidné prostředí plné zeleně - to nám nabízí Stromovka, kterou najdeme v Praze – Bubeneč. Mimo jiné zde vede i naučná stezka, najdeme zde i několik restaurací a dětských hřišť a zároveň můžete piknik spojit i s návštěvou Letohrádku nebo Planetária na Výstavišti. Nejlepší dostupnost je z tramvajové zastávky Výstaviště.

Ladronka
Rozlehlá usedlost Ladronka se nachází na Praze 6. Kromě stezky pro bruslaře, restaurace, koše na basketball, 
volejbalového a dětského hřiště zde najdeme i bowling a ročně se zde pořádá plno akcí. Na své si zde přijde opravdu každý. Pro piknik můžete využít rozlehlou louku táhnoucí se napříč celým areálem. Nejrychleji se na Ladronku dostanete autobusem č. 191, zastávka U Ladronky. Kromě výše zmíněných míst se můžete vydat například také do Obory Hvězda na pražském Vypichu, na Náplavku nebo Divokou Šárku. Kam se vydáte, už záleží jen na Vás.
                                                                                                            

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů