Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Akce v Praze pro červenec

Pro nájemníky · 4. červenec 2017 · 2 minuty čtení

Hlavní město České republiky je známé nejen díky své krásné architektuře a bohaté historii, město je každý den nabité rozmanitými akcemi. Které byste si v měsíci červnu neměli nechat ujít?

 

Za dveřmi (10. - 13. června)

Festival pouličního divadla započne pompézním průvodem obřích loutek centrem Prahy. Poté se dění přesune na výstaviště v Holešovicích, kde budete moci shlédnout představení nejen českých, ale i litevských, španělských nebo francouzských umělců. Těšit se můžete na nový cirkus, představení pro jednoho diváka, storytelling nebo klauniádu. Nezapomeňte s sebou vzít i děti, část programu je věnovaná právě jim.

 

RATHA YATRA (16. června)

Výroční desátý ročník Festivalu indických vozů ovládne centrum Prahy. Tradiční indický alegorický vůz si můžete prohlédnout na Náměstí Republiky, kde bude probíhat i doprovodný program. Můžete ochutnat indické jídlo, pomalovat se henou nebo shlédnout tradiční chrámový tanec. Máte zkrátka příležitost zažít Indii na vlastní kůži.

 

Jam session (16. června)

 Víte, co je to paběrkování? Tenhle termín, který běžně používaly naše babičky se v posledních desetiletích vytrácí. Jde o sbírání plodin, které zemědělci nechali na poli. Organizátoři tohoto festivalu se pár dní předem vydají na pole a nasbírají suroviny, ze kterých na Výstavišti tři zkušení kuchaři uvaří různé druhy džemu. Do té doby, než připraví 1 000 skleniček marmelád, které zdarma rozdají, budou probíhat hudební koncerty nebo workshopy o tom, jak správně uchovávat a skladovat potraviny a bojovat tak proti plýtvání jídlem.

 

Léto s DOXíkem (15. července - 28. srpna)

 V půlce července odstartuje i rodinný program Centra současného umění DOX. Organizátoři zvou rodiče nebo prarodiče se svými dětmi do galerie, aby tam s pomocí českých umělců vytvořili výtvarná díla na zdánlivě neuchopitelná témata jako jsou informace, internet a sdílení. Zkuste strávit léto s dětmi jinak než u vody! Program se odehrává pokaždé v nedělní odpoledne a trvá až do konce srpna.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů