Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Chuť tradice aneb poznejte vynikající českou kuchyni

Pro nájemníky · 11. listopad 2016 · 2 minuty čtení
Při návštěvě nějaké země se jí snažíme objevovat různými způsoby: přes umělce, architekturu, design, umění a jídlo. Myslím si, že dnešek je skvělým dnem k ochutnání některých z českých specialit.

Nejdříve bych Vám představila nejslavnější tradiční pokrmy, která se pravidelně objevují na stolech téměř všech českých rodin. Nebudu Vám nic nalhávat – tradiční česká kuchyně není lehká ani dietní. Ale my víme, jak na to! Jakmile si dopřejete těžší jídlo, měli byste si dát sklenku piva, které je skvělým pomocníkem při trávení. Já jsem Češka, narodila jsem se v zemi nejlepšího piva na světě, takže mi můžete důvěřovat! Sklenka piva je skvělým gastronomickým doplňkem ke každé české specialitě. 

Obvykle začínáme s polévkou, která nám pomáhá rozběhnout naše trávení připravit žaludek na hlavní chod. Doporučuji Vám vyzkoušet bramboračku a rybí polévku – tradiční vánoční polévka. A když jste to Vy, tak Vám prozradím naše národní tajemství – po noci plné alkoholu si dopřáváme česnečku, lék našich babiček.

Tradiční česká hlavní jídla jsou zpravidla připravována z masa (vepřového a hovězího), sezónní zeleniny a brambor. A samozřejmě knedlíků – je libo knedlík houskový, nebo bramborový? Navrhuji vyzkoušet svíčkovou se smetanovou omáčkou a knedlíky. Obvykle se podává s porcí šlehačky a brusinkového kompotu. A co byste řekli na vepřo knedlo zelo. Anebo pečená kachna a zelím a knedlíky. Milovníkům lehčích bezmasých pokrmů může česká kuchyně nabídnout koprovou omáčku s natvrdo uvařeným vejcem a brambory nebo knedlíky jako přílohu. A připomínám, abyste si nezapomněli objednat sklenku piva. A co takhle vyzkoušet moravské víno, naši vinaři se rozhodně nemají za co stydět.


        Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem

        Vepřo knedlo zelo (bramborový knedlík)

A samozřejmě neodcházejte od stolu, dokud si nedáte sladkou tečku na závěr. Jsme možná malou zemí, ale rozhodně máme co nabídnout – bramborové šišky s mákem, krupicová kaše se skořicí, nebo plněné ovocné knedlíky.

        Ovocné knedlíky

To není vše. Připravila jsem pro Vás seznam 3 pražských restaurací, které nabízejí české speciality k ochutnání.

Zvláštní příležitost si žádá krásnou restauraci U Modré Kachničky. Můžete si vybrat z bohaté nabídky tradičních a vytříbených chutí. Já Vám každopádně doporučuji jejich degustační menu – jsem si jistá, že Vás nenechá chladnými.

Dopřejte si široký výběr piv a pokrmů v nejmenším restaurant-pivovaru U Medvídků. A proč neobjevovat prostory tohoto krásného domu z 15. století se sklenkou jejich speciálu – X-Beer 33, nejsilnějšího piva na světě.

Staňte se správným občanem města pražského a vyzkoušejte opravdovou hospodskou atmosféru, kde na turistu nenarazíte. Hostinec U Mrtvýho ptákaKarlíně, blízko nádraží Florenc. Menu za lidové ceny, autentická atmosféra a ... Víte co? To musíte vidět na vlastní oči.

Přeji Vám všem ty nejlepší gastronomické zkušenosti a nepřestávejte objevovat nové chutě!
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů