Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Flatio x NomadX

16. prosinec 2020 · 3 minuty čtení

Ke zrození Flatio jako takového došlo v roce 2016 - tou dobou se naše dítko ještě v plenkách batolilo stověžatou Prahou a rodným Brnem. O rok později (v roce 2017), kdy se již naučilo chodit a získalo potřebnou stabilitu, jsme se rozhodli jej vyslat prozkoumat okolní země, jako třeba Maďarsko, Německo a Rakousko. Tyto země včetně České republiky pro naše Flatio byly skvělými učiteli, a díky zpětné vazbě všech uživatelů jsme neustále společnými silami pracovali na jeho rozvoji. Díky tomu a také díky bouřlivé pubertě našeho dítka, kdy jsme si zažili jak nedostatečné sebevědomí, tak nadměrný egoismus, jsme se dostali do fáze zdravého sebevědomí a sebelásky - naše dítko má stále na čem pracovat, ale již nyní je úžasné takové, jaké je.

Aby však nabralo další zkušenosti, které mu dodají větší stabilitu do dalších let bez nekontrolovatelných výkyvů nálad, vyslali jsme jej v roce 2020 na výlet do země plné temperamentu, Portugalska. Jak čas plynul, a Flatio poznávalo portugalský trh a lokální obyvatele, přitáhlo si k sobě podobně smýšlejícího kamaráda, společnost nesoucí jméno NomadX. Postupem času se ukazovalo, že tihle dva toho mají společného víc, než si zprvu mysleli. Například skvělý tým zaměstnanců, který si je podobný jak svou strukturou a počtem zaměstnanců, tak jejich rozmístěním různě po světě (sláva homeofficu) či jednotlivými pracovními pozicemi. A co teprve podobnost na té produktové bázi. Proto není divu, že se Flatio a NomadX v říjnu roku 2020 rozhodli pro partnerství, které bylo posvěceno všemi rodinnými příslušníky (zakladateli) i chůvami (zaměstnanci) ...

Oficiální spojení stvrzené podpisy šéfů Radima Rezka (Flatio) a Davea Williamse (NomadX) probíhalo v portugalském Lisaboně, kde sídlí převážná většina týmu NomadX. Samotný pobyt, jehož hlavním cílem bylo odladění detailů a příprava na společnou akvizici, byl rozdělen do 3 dnů. Večer po příletu jsme vyrazili na společnou neformální večeři, abychom měli šanci se aklimatizovat, více seznámit a promluvit si přátelsky i o nepracovních záležitostech. První půlka druhého dne byla již striktně pracovní, a nesla se zejména ve znamení schůzek. Náš marketingový ředitel Ondřej Dufek se vydal na lov PR agentury, která nás měla po dobu celé akvizice doprovázet. Šéfové Radim Rezek (Flatio) a Dave Williams (NomadX) se během Ondřejova lovu připravovali na podpis akviziční smlouvy, který probíhal v klidných a elegantních prostorech právnické kanceláře v centru Lisabonu. Aby se šéfíkům během celého procesu podpisu lépe přemýšlelo, bylo třeba mozkovým závitům doplňovat energii. Proto byly k dispozici proslulé Pastel de Nata, které jsou takovým portugalským must-eat a rozhodně je doporučujeme ochutnat! Samotný podpis řádně sepsané a prostudované akviziční smlouvy bylo třeba zdokumentovat také vizuálně (zejména pro PR aktivity), proto byl po celou dobu podpisu k dispozici fotograf, který zaznamenal každý okamžik tohoto slavnostního aktu.

Jakmile bylo dílo dokonáno, mohli jsme již povolit v pracovním tempu, čehož jsme využili k návštěvě co-workingového centra, které je základnou portugalského NomadX. V prostoru s názvem Second home, který bychom mohli přirovnat k českému Impact Hubu, na nás od počátku dýchala velmi kreativní atmosféra. Ideální místo na procházení marketingového plánu, kterým bychom celou akvizici Flatio x NomadX pozdvihli a zajistili její šíření do světa. A my tak měli na pár dalších hodin o zábavu postaráno. Druhý, a zároveň i poslední večer v Portugalsku jsme zakončili společnou večeří se šéfem NomadX Davem a jeho manželkou, abychom oslavili ten náš společný úspěch ve formě skvělého jídla a výborných drinků. Radost, spokojenost a skvělá nálada se nás všech držela ještě při usínání v posteli. :)

Třetí a poslední den našeho výletu jsme si již mohli dovolit řádně “odfrknout”, proto se šéf Flatio Radim rozhodl vyměnit formální košili za neformální neoprén a odvážně vyrazit do tajů Atlantického oceánu. Jedna adrenalinová aktivita (surfování na vlnách) tak vystřídala druhou (podpis akviziční smlouvy), a pokud přemýšlíte, kam na surf v Lisaboně, zkuste (tak jako my) Carcavelos. V centru města nasednete na vlak a za 25 minut již stojíte na pláži a koukáte na moře.

A tak skončil náš zážitky nabitý výlet do Lisabonu, kdy došlo ke spojení dvou až neuvěřitelně podobných společností, o kterém by se ještě před pár lety asi nikomu nesnilo. Pevně věříme, že toto spojení přinese mnoho úspěchů jak samotným rodičům, tak i všem, kterým na Flatio a NomadX velice záleží!

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů