Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Kde se potkávají Pražáci?

Pro nájemníky · 12. srpen 2016 · 2 minuty čtení
Když se přestěhujete do Prahy a seznámíte se s tamějšími obyvateli, dříve či později narazíte na situaci, že budete plánovat s nimi sraz třeba kvůli šálku kávy, nakupování nebo večerní zábavě. Pokud chcete působit zkušeně nebo Vás to prostě jen zajímá, čtěte, kde se Pražáci setkávají. V Praze je takových bodů rovnou několik, v článku Vám ale představím ty nejlepší!


U koně
Pomník svatého Václava, patrona Čech a Moravy, je asi ta nejznámější socha v Česku. Vytvořil ji známý sochař Josef Václav Myslbek a pracoval na ní více jak 35 let.
 Stojí na horní části Václavského náměstí a dnes kromě místa pro zvědavé pohledy turistů   slouží také jako záchytný bod, chcete-li si s přáteli naplánovat sraz v centru Prahy. Jen si       nezapomeňte upřesnit, zda se sejdete u hlavy nebo u ocasu! Vzhledem k výhodné poloze   je to ideální místo pokud se dále chystáte do centra. Mimo jiné i v okolí sochy najdete plno   míst, kam se vydat. Ať už máte chuť na procházku Prahou, kávu a nebo drink v klubu.   Nejlépe se ke koni dostanete metrem C na stanici Muzeum nebo tramvají na Václavské   náměstí a potom asi 3 minuty pěšky směrem k Národnímu Muzeu.

Můstek –  roh ulice Na Můstku/Na Příkopě
Zamíříte-li směrem dolů po rušném Václavském náměstí, na rohu ulic Na Můstku a Na Příkopě nejspíše narazíte na skupinku netrpělivě čekajících a postávajících lidí. Podobně jako u koně je toto místo pro setkání oblíbené zejména díky své dostupnosti, blízkosti všemožných obchodů a rychlých občerstvení a pozici v centru města. Nejlépe se tam dostanete ze stanice metra Můstek.

U Elišky
Karlovo náměstí na Praze 2, které nechal založit Karel IV., je největší náměstí v České republice a dokonce jedno z největších v Evropě. Dříve se mu říkalo Dobytčí trh a to právě díky trhům s dobytkem, které se tu tradičně konaly v minulosti.
Jeho dominantou je kromě velké škály zajímavých stromů, dalších pomníků a soch socha Elišky Krásnohorské, české básnířky a spisovatelky, která může skvěle posloužit jako záchytný bod. Na rozdíl od Václavského náměstí park nebývá tolik rušný. Hledáte-li tedy klidné místo pro schůzku, sejděte se u Elišky. Park se nachází u tramvajové zastávky Novoměstská radnice a metra B – Karlovo náměstí.

Socha Elišky Krásnohorské



Na Pavláku

Náměstí I.P. Pavlova, nebo často lidově používané označení „Pavlák“, vystřídalo v minulosti dokonce 5 různých pojmenování. Jeho současný název se uchytil až po roce 1952. Patří k nejdůležitějším dopravním tahům v Praze, projíždí tudy mnoho tramvajových linek a spolu se stanicí metra tak tvoří výhodné místo pro setkání. Nejlepší spojení je z tramvajové zastávky nebo stanice metra I. P. Pavlova.
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů