Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Lanová centra v Praze

Pro nájemníky · 1. říjen 2018 · 2 minuty čtení

Pokud hledáte dobrodružství, zábavu a zároveň rekreaci, zajděte si do nějakého z lanových center. Pražská lanová centra patří k nejmodernějším a adrenalin se vám začne vyplavovat do krve už jen při pohledu na některé trasy, které budete muset zdolat. Někde jsou překážky přímo v terénu na stromech, jinde najdete profesionální stavby. Lanových překážek nacházejících se v různé výšce nad zemí si užijete v Praze skutečně dostatečně dosytosti!

Lanové centrum Proud

Lanové centrum proud na Praze 9 je jedno z největších. Najdete zde hned několik programů pro jednotlivce i skupiny, nízké i vysoké překážky, skoky, lanovku, Big swing, věž nebo lezeckou stěnu pro začátečníky i pokročilé. Jištění je na překážkách dvojího typu: sebejištění, kdy se každý z účastníků jistí sám pomocí karabin a kladek, a vzájemné jištění, kdy je účastník jištěný druhou osobou, která je na zemi. Pokud budete mít zájem je možné se domluvit na individuálním programu, který je vám sestaven podle vašich požadavků na míru. Jinak je samozřejmě areál přístupný bez objednání, kdy vám instruktor vysvětlí jak překážky zdolávat a jak se bezpečně jistit. A po náročné trase jistě uvítáte možnost občerstvení!

  • Provozní doba od 13:00 do 19:00
  • Cena od 70 Kč/hod, záleží na programu
lanovecentrum.cz

Lidé šplhají v lanovém centru

Lanový park Hostivař

Toto lanové centrum unikátní v tom, že se celý areál rozprostírá v lese podél vodní nádrže Hostivař. V Praze najdete takovéto lanové centrum v korunách stromů pouze jedno. K dispozici jsou vám dvě lanové dráhy - lehčí a těžší obtížnost. Lehčí žlutá dráha má trať ve výšce 5 metrů nad zemí, na těžší červené dráze pak budete zdolávat překážky ve výšce od 8 do 12 metrů. Výhodou je to, že neplatíte za čas strávený na dráze, ale pouze za vstup na ni. Záleží tedy jen na vás, jakou si zvolíte rychlost, překážky nelze přeskakovat a musíte projít vždy celou dráhu. Součástí lanového parku je také nízká dráha, kde zdoláváte překážky natažené ve výšce několika desítek centimetrů nad zemí.

  • Cena od 250 Kč/vstup dospělí
ilanac.cz

Vysoká lana

Tento pražský lanový park je součástí areálu Loděnice Vltava, takže kromě lanových překážek můžete zkusit i divokou vodu či vyjet si na kanoi na klidné hladině slepého ramene řeky Vltavy. V areálu najdete nízké i vysoké překážky, které se nachází až ve výšce 8 metrů nad zemí či lezeckou stěnu. Překážky jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé lezce. Po příjemně stráveném odpoledne je možné využít posezení u táborového ohně s opékáním buřtů.

  • Otevírací doba od dubna do listopadu v době od 8 do 20 hodin
  • Vstupné od 180 Kč/vstup dospělí
Účastnit se mohou je lidé, kteří splňují:
  • Minimální výška: 120 cm
  • Minimální věk: 10 roků
  • Maximální váha: 130 kg
vysokalana.cz

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů