Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Nejlepší kavárny v Brně

Pro nájemníky · 15. říjen 2018 · 2 minuty čtení

Jestli cestujete na pár měsíců do Brna a jste milovníkem kávy, čeká vás pobyt přímo v kavárenském ráji. Brno v tomto dokonce předčí i Prahu, na nějakou tu kavárničku tu totiž narazíte na každém rohu. Vybírat můžete skutečně z široké nabídky nejen z jednotlivých druhů kávy, ale také z typů kaváren, které bývají leckdy speciálně zaměřené. A tak není výjimkou jít v Brně třeba kolem kočičí kavárny, kde si pití kávy vychutnáte s vrnící kočkou v klíně. Tak se pojďte podívat, kam všude si můžete zajít:

Kočičí kavárna v Brně

Začneme již zmiňovanou kočičí kavárnou. V Brně jsou hned tři - Pelíšek, Envi café a Mňau Café&Bar.

  • Pelíšek - kavárna, kde si kromě vynikající kávy a dortíků můžete nějakou tu kočičku i odnést. Všechny kočky pochází totiž z útulků a čekají tu na svoji adopci. S novou kočičkou se tedy můžete poznat během vaší návštěvy a zjistit si tak dopředu, zda si spolu “sedíte” :)
  • Envi Café - zde potkáte stálé kočičí osazenstvo, kdy vám bude dělat společnost 8 milých kočiček. Pravidla jsou jasná, pokud se chce kočička mazlit, mazlete se s ní, pokud chce spát, nechte ji být.
  • Mňau & Café Bar - kavárna se zahrádkou a čtyřmi kočičími společníky. I zde je samozřejmě dovoleno se s kočkami mazlit, ale jen pokud kočičky chtějí.



Kavárna Era

Tato kavárna je skutečný skvost mezi kavárnami nejen v Brně ale v celé České republice. Jedná se o funkcionalistickou stavbu, kde je dominantou modročervené schodiště ve tvaru šroubovice spojující dvě patra kavárny. Návštěva této kavárny je zážitek, který si při návštěvě Brna nesmíte nechat ujít.

Zemanova kavárna - Pavilon

Druhá z funkcionalistických kaváren v Brně, která byla dokonce dvakrát postavena. Původní stavba se totiž zbourala kvůli stavbě Janáčkova divadla, ale po 30 letech se dle původních návrhů postavila znovu a ještě později se přejmenovala na Pavilon. Kromě bohaté historie nabízí i gurmánský zážitek v podobě vynikající kuchyni a vlastní cukrářské výrobě.

Dětské kavárny

Jestli potřebujete zajít na kávu i s dětmi, zajděte si do nějaké kavárny s dětským koutkem. Kromě připojení k internetu a výborné kávy v nich najdete i přebalovací pult, vysoké krmící židle a hlavně spoustu hraček!


  • Sampalero - nabídka tradiční italské kávy Pascucci a italských dezertů. A kromě toho patrový dětský koutek se skluzavkou, bazénkem s kuličkami a dalšími hračkami!
  • Dětská kavárna žirafka - další super kavárna pro děti, najdete zde domeček, skluzavky, trampolínu nebo stoleček na malování :)
  • Kids kafé - veškerá nabídka jídel od denního menu po palačinky je uvedena ve dvou vezrích - pro dospělého nebo pro děti. Kromě dětského koutku s hračkami kavárna Kids kafé nabízí i venkovní dětské hřiště a kdybyste potřebovali, můžete zde pořádat i oslavu narozenin!
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů