Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Procházky po Vídni

Pro nájemníky · 2. květen 2017 · 1 minuta čtení

O Vídni se říká, že je nejlepším městem pro život na světě. Můžou za to nejen poměrně nízké ceny nájmu, ale i propracovaný systém městské hromadné dopravy a bohaté kulturní vyžití. Turistům však mohou zůstat některá oblíbená místa Vídeňanů skrytá.


Jedním z nich je ostrov Donauinsel. Zejména v létě na něj proudí obyvatelé, kteří si chtějí odpočinout od ruchu metropole. I když původním účelem umělého ostrova je bránit rakouské hlavní město před povodněmi, Vídeňané si ho oblíbili i kvůli asfaltovým cyklostezkám. Na ostrově je navíc neuvěřitelných 42 kilometrů pláží, některé z nich přivítají i nudisty. V létě se zde navíc pořádá oblíbený hudební festival Donauinselfest, který je navíc zdarma.


Pokud už Vás při pobytu omrzí historické budovy, dlážděné uličky a davy turistů, schovejte se do Prátru. Toto pojmenování totiž neoznačuje jen zábavní park s obřím ruským kolem, ale i velmi rozlehlý park s lesy, jezírky a loukami, kde si budete připadat jako na venkově. Můžete se jen tak procházet po Hlavní aleji, kterou lemuje 2 500 stromů, půjčit si kolo, svézt se vláčkem, plavit se na loďkách nebo se nechat svézt na koni. Park navíc křižuje několik turistických stezek.  


Zvláštní atmosférou na Vás dýchne i Sievering. Vesnici, jejíž obyvatelé se už od středověku věnují výrobě vína, dávno pohltilo velkoměsto. Tradice se však naštěstí nevytratila. Můžete se procházet po vinicích, ze kterých je zároveň krásný výhled na centrum města. A když začne slunce zapadat za obzor, co jiného zbývá než si sednout na terasu vinárny a ochutnat víno, na které jsou místní právem pyšní?

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů