Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Spustili jsme nové město na Flatio – Ostravu

Pro nájemníky · 4. srpen 2017 · 2 minuty čtení

Nedávno jsme na Flatio zpřístupnili nabídku střednědobých pronájmů na pár měsíců také v Ostravě. Ostrava patří mezi 3. největší město České republiky, tak jsme ji prostě nemohli z naší nabídky vynechat! 


Dlouhou dobu se Ostravě říkalo "černá" a tenhle cejch symbolizující hornickou a hutnickou minulost jí už snad nikdy nikdo neodpáře. Ačkoli na tom Ostrava není s kvalitou ovzduší především kvůli své minulosti nejlépe, situace se neustále zlepšuje. Neustálá snaha o zlepšení a rozvoj tohoto největšího moravskoslezského města se rozhodně nedá upřít a dnes nedá na Ostravu dopustit většina místních. Industriální styl mísící se a továrnami a se secesními vilkami nebo domy je prostě kouzelný.

Ostrava má navíc obrovský potenciál především díky své poloze. Blízkost polských a slovenských hranic ji staví do role strategického útočiště pro zahraniční obchod. Najdete zde důležitý železniční uzel a Letiště Leoše Janáčka spojující město s řadou evropských metropolí.


Ostrava a business
Mezi nejnovější projekty města patří rozvoj Ostrava Business Parku, který poskytuje prostory a zázemí pro společnosti z oblasti výroby, vývoje a výzkumu nebo skladování a logistiky. 

Mezi další ostravské business parky se řadí například ProLogis Park Ostrava vhodný pro lehkou výrobu a logistické společnosti. Stejně tak Tulipan park poskytuje skladové prostory a je vhodný pro lehkou výrobu.


Lákadlo pro digitální nomády
Ostrava má co nabídnou také digitálním nomádům. Návštěvníky a cestovatele láká především svou zvláštní atmosférou. Pro většinu digitálních nomádů však zůstává stále neobjeveným místem.

Pokud se ji rozhodnete prozkoumat jako digitální nomád, nezapomeňte navštívit ostravská coworkingové centra – VIVA Ostrava, Impact Hub Ostrava, Regus, Stará aréna nebo KOVORK.


Vysokoškolský život

Vysoké školství je v Ostravě zastupuje Vysoká škola báňská – Technická univerzita v Ostravě. Z názvu si jistě představit, co tam můžete asi studovat. Nabízí také zajímavé obory v rámci fakulty hornicko-geologické nebo fakulty metalurgie a materiálového inženýrství. Všeobecněji zaměřená je Ostravská univerzita, kde najdete lékařskou, přírodovědnou, filozofickou, pedagogickou a ekonomickou fakultu nebo také fakultu sociálních studií.


Ostrava má co nabídnou i co se týče kultury. Studenti určitě ocení třeba Majáles nebo festival Colours of Ostrava. 


Ostrava, město sportu
Na své si přijdou také milovníci sportu. Ostrava byla vyhlášena městem sportu roku 2014. Může se pochlubit bohatou a slavnou historií z oblasti ledního hokeje nebo krasobruslení.


Nabídka bydlení na pár měsíců
Podívejte se na první nabídky bydlení na pár měsíců.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů