Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Stačil Vám první semestr na kolejích. Přestěhujte na privát snadno a rychle

Pro nájemníky · 1. prosinec 2017 · 3 minuty čtení

Privát nebo vysokoškolské koleje? Jedná se o časté dilema většiny vysokoškolských studentů. Především těch, kteří se chystají na svůj úplně první semestr na univerzitě. Ten však brzy skončí a přijde na řadu zkouškové období. Pokud už teď víte, že koleje nejsou pro Vás to pravé, přestěhujte se snadno a rychle na privát. Jak? S Flatio!

Ještě předtím, než Vám prozradím, jak se přestěhovat na privát snadno a rychle, dovolte mi malé srovnání koleje a privátu pro ty, kteří ještě nemají tak úplně jasno. 

Kolej vs. privát

Jak to tak obvykle bývá, obě varianty mají své výhody i nevýhody.

KOLEJE
Na vysokoškolské koleje nedají dopustit především ti studenti, kteří milují párty a libují si v poznávání nových lidí. Naopak ti, kteří potřebují klid, na kolejích obvykle trpí. Výhodou je také to, že nemusíte platit pronájem za červenec a srpen, kdy většina studentů odjíždí na prázdniny domů za rodinou. Na druhou stranu je jen málo kolejí, které by Vám dopřáli potřebný komfort – vícelůžkové pokoje s lidmi sdílené s lidími, které jste nikdy předtím neviděli, záchod na chodbě, sprchy v přízemí, sdílená kuchyně apod.

PRIVÁT
Privát ocení především ti, kteří mají rádi své soukromí a klid. Poskytne Vám mnohem větší pohodlí a zároveň umožní bydlet s lidmi, se kterými opravdu bydlet chcete. Ačkoli je výše nájmu při ubytování na kolejích nebo privátu příliš neliší, většinou musíte platit za červen i srpen, pokud si chcete bydlení udržet. Avšak tento problém řeší střednědobé pronájmy, kdy si můžete pronajmout bydlení třeba jen na jeden semestr. 

Proč střednědobý pronájem 

Studenský život je totiž nesmírně proměnlivý a dlouhodobý pronájem může být riskantní. Seznámíte se s novými lidmi a padnete si s nimi do oka, pohádáte se se spolubydlícím, potkáte lásku svého života, rozhodnete se odjet na Erasmus, nepodaří se Vám zkoušky nebo státnice a podobné zvraty v životě studenta jsou na semestrálním pořádku. Žádný strach! Se střednědobých pronájmem na pár měsíců se vždy snadno přizpůsobíte vzniklým situacím.

Na privát snadno a rychle s Flatio

Společnost Flatio se zabývá zprostředkování střednědobých pronájmů, tedy pronájmů na pár měsíců. Pronajmout si můžete jak celý byt, tak samostatný pokoj. Záleží na Vás.

Pronájem bydlení by Flatio by se dal přirovnat k objednávce zboží na Amazonu. Přijdete na stránky, vyberete si byt přesně podle Vašich představ na základě fotografií, popisků a virtuální prohlídky, požádáte o rezervaci na vybrané období, kterou musí pronajímatel do 24 hodin schválit, a to je vše.

Výhody ubytování na Flatio:

1) Kompletně zařízené byty
Stěhování je pro spoustu lidí noční můrou. Pro Flatio to ale rozhodně neplatí. Všechny byty na našich stránkách jsou totiž kompletně zařízené včetně nábytku, nádobí, spotřebičů nebo internetového připojení. 

2) Bez závazků
Dlouhodobý pronájem je tak trochu i závazek. Pokud se v průběhu studia stane cokoli, nemůžete kvůli němu reagovat pružně. Nevažte se a najděte si raději pronájem jen na pár měsíců s Flatio.

3) Bez kauce a provize
Bez kauce a provize, i takto by se dalo popsat Flatio. Nájemníci u nás platí pouze 500 Kč za rezervaci, nájem a to je vše.

4) Prázdniny bez dalších výdajů
Pokud se chystáte v létě domů za rodinou, určitě nechcete během tohoto období platit nájem. Najdete si pronájem třeba do června a další zase až od září. Ušetříte tak spoustu peněz. 

CHCI PRIVÁT V PRAZE

CHCI PRIVÁT V BRNĚ

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů