Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Tipy na silvestrovské menu

Pro nájemníky · 26. prosinec 2018 · 2 minuty čtení

Podívejte se na naše nápady, čím pohostit sebe i své hosty na silvestrovské oslavě. Po drobných pochoutkách, které skvěle vypadají a hlavně úžasně chutnají, se jen zapráší!

Pomazánky na jednohubky

Začneme klasikou, a to jednohubkami. Při oslavách patří k nejoblíbenějším pochutinám které většinou mizí mezi prvními.

Vajíčková pomazánka

  1. Vejce nakrájejte na malé kousíčky, přidejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu dle chuti.
  2. Přidejte nasekanou petrželku.
  3. Poté osolte a opepřete.
  4. Podáváme buď s pečivem nebo s opečenými tousty.

Tuňáková pomazánka

  1. Tvaroh utřete s čerstvým smetanovým sýrem.
  2. Přidejte tuňákové maso z konzervy.
  3. Cibuli nasekejte nadrobno a přidejte do pomazánky.
  4. Nakonec dochuťte hořčicí, citronovou šťávou a dle chuti osolte.
  5. Před servírováním dejte vychladit na několik hodin do lednice.
Jednohubky

Sýrová pomazánka s ředkvičkami

  1. Tvrdý sýr a ředkvičky nastrouhejte na jemno a dejte do mísy.
  2. Přidejte utřený česnek a osolte.
  3. Pomalu začněte míchat a přidávejte majonézu tak, aby nebyla pomazánka příliš řídká.
  4. Servírujte na nakrájených rohlících nebo bagetkách.

Tvarohovo-pažitková pomazánka

  1. V misce smíchejte tvaroh s najemno nasekanou pažitkou.
  2. Začněte mixovat a vlévejte smetanu, aby se vyšlehala.
  3. Podle chuti osolte a podávejte s pečivem.

Šneci z listového těsta

Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, proložíme šunkou a plátkovým sýrem a posypeme grilovacím kořením. Celé zarolujeme jako roládu a nakrájíme na řezy cca 1 až 1,5 cm tlusté. Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova.

Šneci z listového těsta


Slané plněné košíčky

Z listového těsta upečeme ve formičkách košíčky. Plníme různými pomazánkami (viz výše) a zdobíme čerstvou zeleninou.

Slaný závin z listového těsta

Listové těsto rozválíme, naplníme šunkou, sýrem kukuřicí, můžeme přidat olivy či slaninu a posypeme kořením dle chuti. Zarolujeme stejně jako klasický štrůdl. Před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat sezamem či lněným semínkem. Pečeme než bude těsto zlatavé.

Banánové jednohubky

Vezmeme 2 klasické piškoty a vložíme mezi ně kolečko banánu. Spíchneme párátkem a omočíme v čokoládě. Necháme zaschnout na studeném místě. Kousky banánů také můžeme po namočení v čokoládě posypat zdobením.

Banán v čokoládě

Opilé švestky v čokoládě

Sušené švestky omyjeme a přes noc naložíme do alkoholu (rum, griotka…). Druhý den scedíme, napíchneme na párátko a necháme oschnout a vychladit. Poté máčíme v čokoládě.



Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů