Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro nájemníky Nastěhování a vystěhování Jak probíhá vystěhování?
Kategorie

Jak probíhá vystěhování?

Jakmile se bude blížit datum vystěhování, je třeba celé bydlení uvést do stavu, v jakém jste je od majitele přebírali, což ve většině případech znamená generální úklid spolu se sbalením všech vašich věcí (obzvláště těch cenných jako jsou osobní doklady, peněžní prostředky a elektronika). 

Při úklidu apartmánu doporučujeme dbát zvýšenou pozornost, a uvést bydlení do stavu, v jakém bylo přebíráno od majitele při nastěhování, nebo lepšího.

TIP: Pokud se během vašeho pobytu nahromadily nějaké základní suroviny typu mouka, těstoviny, sůl, a jiné, je zcela na vás, zda je majiteli necháte v kuchyňské lince pro další nájemníky nebo zda je vyhodíte (doporučujeme však ponechat pouze plná nebo částečně prázdná balení trvanlivého charakteru, tekutiny doporučujeme vyhodit). 

Čas navrácení ubytování pronajímateli je u každé nemovitosti jiný. Konkrétní čas stanovený pro dané ubytování je však vždy uveden v nájemní smlouvě a v detailu rezervace vašeho profilu. Pokud potřebujete domluvit dřívější nebo pozdější vystěhování, kontaktujte prosím svého pronajímatele s požadavkem o individuální dohodu.

Před předáním ubytování dokumentujte jeho stav fotografiemi a zajistěte, aby bylo předání provedeno osobně. Nezapomeňte podepsat předávací protokol, který je součástí hladkého předání. Pokud pronajímatel na tento krok zapomene, připomeňte mu to a trvejte na jeho podepsání, abyste předešli možným nedorozuměním.

Byl tento článek přínosný?