Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro majitele Platby Může mi Flatio zasílat nájmy na různé bankovní účty?
Kategorie

Může mi Flatio zasílat nájmy na různé bankovní účty?

Ano, na Flatio si můžete vložit libovolné množství bankovních účtů a tyto účty následně spojit s konkrétními nabídkami, což se hodí zejména ve chvíli, kdy inzerujete více nabídek nebo spravujete nemovitosti různým majitelům. 

Jak nastavit směrování nájmů?

Směrování nájmů u nového bankovního účtu

V prvním kroku průvodce pro Přidání nového bankovního účtu ve webové aplikaci Mé pronájmy (sekce Bankovní účty ve vašem profilu) máte možnost zvolit si směrování nájmů.

  • Ze všech nabídek

Pokud ponecháte vybranou první možnost, nebo-li "Ze všech nabídek", vámi vkládaný bankovní účet bude v systému označen jako výchozí, a veškeré nájmy, které z pronájmů přes Flatio obdržíte, budou směrovány na tento bankovní účet.

POZNÁMKA: Výchozí účet může být vždy jen jeden a Flatio vřele doporučuje mít jeden z vašich bankovních účtů nastavený jako výchozí.

  • Z vybraných nabídek

Pokud zvolíte druhou možnost, nebo-li "Z vybraných nabídek", všechny nájmy, které z pronájmů vámi zvolených nabídek obdržíte, budou následně přeposlány na daný bankovní účet. Nájmy z ostatních nabídek budou zasílány buď na výchozí účet (viz výše), nebo na jiný bankovní účet, se kterým nabídky spojíte.

Popsaná směrování nájmů je možno kombinovat. Pokud tedy máte více nabídek, můžete si zvolit, že si nájmy z některých z nich necháte přeposílat na jeden bankovní účet, a nájmy z jiných nabídek na jiný bankovní účet.

Směrování nájmů u existujícího bankovního účtu

Přenastavit směrování nájmů můžete také u již existujících bankovních účtů, opět pohodlně z webové aplikace Mé pronájmy.

  1. V sekci Bankovní účty ve vašem profilu rozklikněte Detail vybraného bankovního účtu.
  2. V bloku Nastavení nabídek stiskněte tlačítko Změnit směrování.
  3. Vyberte požadované směrování (viz výše), případně nabídky, a celou akci uložte stisknutím tlačítka Uložit.

Jak Flatio systém vybere bankovní účet, na který zašle nájem?

Flatio systém vždy nejprve zjistí, zda je daná nabídka spojena s nějakým nevýchozím účtem (tzn. účtem, který má nastaveno směrování nájmů "Z vybraných nabídek"). Pokud nabídka žádný takový účet nemá, je nájem z této nabídky automaticky odeslán na výchozí účet. Proto doporučujeme mít na jednom z bankovních účtů nastaveno směrování "Ze všech nabídek", aby se nestalo, že vám nájem nebude odeslán a zůstane na Flatio sběrném účtě.

Byl tento článek přínosný?