Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Pronajímat střednědobě. Cesta k vyšším výdělkům, ale i doplněk ke krátkodobému pronajímání

Pro majitele · 4. srpen 2016 · 2 minuty čtení
Vžijte se do situace zahraničního manažera nadnárodní korporace, který je na 3 měsíce vyslán do České republiky, aby pracoval v místní pobočce. Kde sehnat bydlení pro sebe a rodinu? Hotel na dobu 3 měsíců bude neskutečně drahý a tradiční cesta pronájmu bytu pro něj také není tím optimálním řešením. Kromě manažerů řeší podobnou otázku také zahraniční studenti, digitální nomádi nebo české rodiny, které zrovna rekonstruují vlastní bydlení. Právě pro tyto lidi vzniklo Flatio, které jim zprostředkuje střednědobé bydlení pohodlně a rychle. Flatio je tady pro ty, kteří hledají ubytování od 1 do 6 měsíců.

Bez prohlídek

Střednědobé nájmy vnímáme podobně jako krátkodobé ubytování, tedy Airbnb nebo tradiční hotely. Tito zákazníci nepotřebují osobní prohlídky. Jsou ochotni si vybrat na základě fotografií, stejně jako v případě hotelu. My jsme celý proces výběru navíc vylepšili o virtuální prohlídky. Zákazníci také nechtějí platit kauci a řešit komplikované podpisy smluv. Proto vznikl systém, který umožní zákazníkům Flatio si ubytování zajistit odkudkoliv na světě. Z pohledu nájemníků je tak Flatio pokrokový způsob, jak se ubytovat v Praze nebo Brně.

O 25 % vyšší cena a žádné klíče ve schránce

Řada majitelů pronajímaných nemovitostí se nám svěřila, že zažili situaci, kdy nájemník podepsal dlouhodobou smlouvu, zaplatil kauci a pár nájmů. Nakonec se po něm slehla zem a klíče našli hozené jen tak do schránky. Tak přesně takto řešila spousta lidí donedávna střednědobé pronájmy. Kauce sice propadla majiteli, ale vznikl mu problém ve formě neobsazeného bytu. S Flatio majitelé dopředu ví, do kdy bude jejich byt obsazený, a mohou tak plánovat jeho další pronajmutí, ať již opět přes Flatio nebo krátkodobě či dlouhodobě jinde.

Navíc majitelé na Flatio nepožadují po svých nájemnících kauci. Pro případ škod způsobených nájemníkem má Flatio tzv. Garanční kauci, z níž může majitel bytu žádat kompenzaci, a to až do výše 250 000 Kč.  Střednědobým pronajímáním svých bytů si majitelé vydělají jednoznačně více, protože měsíční nájemné je v průměru o 25 % vyšší oproti dlouhodobému. Odpadá také obava z nezaplacení nájemného, jelikož jej vybírá od zákazníků přímo Flatio vždy                  v  předstihu. Střednědobé pronájmy nabízejí zájemcům o toto ubytování jednoduchou cestu ke sjednání bydlení                  a majitelům vyšší výnos z jejich nemovitosti, nadstandardní garance a řadu dalších výhod. O nich ale až příště.

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů