Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

6 důvodů, proč Flatio nemůže být podvod

Pro nájemníky · 13. září 2016 · 3 minuty čtení
Důraz na online proces pronájmu, virtuální prohlídky a podpis smlouvy online Flatio je postavené na moderních technologiích, které se dříve na realitním trhu neobjevovaly. Tyto technologie zjednodušují celý proces pronájmu bytu. Ovšem staré pořádky a zvyky v realitách velí, že se platí a podepisuje až po podpisu smlouvy. Prohlížet online nebo platiti před převzetím bytu je často spojováno s podvodníky. Sami jsme slyšeli o praktikách podvodníků, kteří donutili lidi zaplatit kauci či zálohu před podpisem smlouvy. Byt či hotel ale neexistoval a lidé se svých peněz pravděpodobně nikdy nedovolali. O těchto podvodných praktikách psali například na novinky.cz nebo také lidovky.cz. To ovšem není náš případ. Připravili jsem proto seznam důvodů, proč se nic podobného nemůže stát na Flatio.

1) Flatio je registrované u ČNB
Před samotným spuštěním jsme museli projít náročným schvalovacím procesem ze strany České národní banky. Součástí tohoto procesu bylo vyplnění rozsáhlého dokumentu a následné zkoumání ČNB, zda jsme důvěryhodným subjektem. Výsledkem bylo obdržení osvědčení o zápisu do registru poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu. A to už něco znamená.

2) Přijďte se k nám podívat, své sídlo netajíme
U podvodníků je běžnou praxí nezveřejňovat dohledatelné sídlo a také informace jako IČO či telefonické linky zákaznické podpory. To u nás neplatí. Kromě sídla a všech důležitých informací se veřejně netajíme ani s tím, kdo za Flatio stojí. Můžete nás kontaktovat přímo na naší Facebookové stránce, případě se rovnou podívat do našich kanceláří. Najdete nás na Dominikánském náměstí 187/5 v Brně.

3) Flatio není náš první realitní projekt
Tým, který stojí za Flatio, není žádným realitním nováčkem. V Brně úspěšně provozujeme i další realitní projekty. Podívejte se například na to, kdo stojí za úspěšným portálem Studentreality.cz nebo také správcovskou agenturou Chillhills.cz a krátkodobým ubytováním 7nights.

4)  Napřed smlouva, až potom peníze
Podvodníci vždy chtějí peníze hned a říkají, že zbylé formality se dořeší až na prohlídce. Zlí jazykové by mohli říkat, že Flatio to dotáhlo dál, že máme jenom virtuální prohlídky. Není to pravda, u Flatio vždy nejdříve podepíšete online smlouvu a až poté platíte první nájem. Ovšem v tu chvíli již máte platnou smlouvu, takže nemáte prázdné ruce.
5) Flatio za podpory tvůrců Slevomatu nebo Rohlik.cz
Našimi investory je skupina Enern, do které patří také Tomáš Čupr, otec nejen Slevomatu. Kromě Tomáše působí v Enernu další přední osobnosti českého businessu, jako například Pavel Mucha (dříve CEO Centrum.cz) nebo Petr Šmída (dříve CEO GE Money Bank, Česká republika).  

6) Píše se o nás v médiích
Tohle je poslední důvod, který nám dělá asi největší radost. Už několikrát si nás proklepli čeští novináři. O Flatio si tak můžete přečíst například na populárním webu o českých startupech CzechCrunch.cz, rozhovor s našim zakladatelem, Radimem Rezkem, vyšel na portálu Lupa.cz, Penize.cz a objevili jsme se také v České televizi.

A co z těchto důvodů a argumentů vyplývá? Flatio nebude nikdy spojováno s nekalými a podvodnými praktikami. Jednoduše nabízíme moderní způsob, jak si zajistit bydlení online. Nyní nabízíme bydlení od 1 do 6 měsíců. Třeba se ale jednou naše technologie a způsoby rozšíří do celého realitního trhu.
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů