Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Noční doprava v Brně

Pro nájemníky · 9. září 2016 · 1 minuta čtení
Noční dopravu v Praze už ovládáte levou zadní. Pokud jste tedy postřehli předchozí článek, který Vás provedl noční dopravou v Praze. Ale co Brno? Tak se na to podíváme. 

Noční doprava v Brně je prostá jako luční kvítí. Jejím pevným základem jsou noční autobusy zvané Rozjezdy. A jak poznáte takový správný nočňák? Jednoduše. Každý noční autobus je označen N89 - N99. 

První a nejdůležitější rozjezd rozjezdů nastává ve 23:00 z hlavního nádraží. Už před touto osudovou jedenáctou večerní začnete tušit, že se něco chystá. Začínají se sjíždět první autobusy a scházet první domů nebo kamkoli jinam spěchající cestující. Někteří dobíhají na poslední chvíli a snaží se ve stresu a panice najít právě ten jejich autobus. Jde totiž o hodně. A to o půl hodinu nebo někdy až celou hodinu čekání na další noční autobus, kterou nepochybně stráví u některého z nedalekých stánků s rychlým občerstvení. Ty jsou totiž otevřené 35 hodin denně.

Autobusy jezdí ve všechní den do páté ranní a o víkendu skoro až do šesti. Autobusy Vás dovezou opravdu kamkoli. Akorát je dobré si dopředu nastudovat, kam vlastně chcete jet...

Kde sehnat večer jízdenku?
Jízdenku můžete zakoupit přímo u řidiče nebo ve večerkách. Jedna večerka se nachází právě na hlavním nádraží, takže pokud si vzpomenete na poslední chvíli, není nic ztraceno. Žhavou novinkou brněnské hromadné dopravy je taky SMS jízdenka. Na číslo 90206 zašlete SMS ve tvaru:

BRNO20 - 20 minut za 20 Kč
BRNO - 75 minut za 29 Kč
BRNOD - 24 hodin za 99 Kč
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů