Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Berlín – město, které si zamilujete

Pro nájemníky · 25. srpen 2017 · 2 minuty čtení

Teprve nedávno se na Flatio objevili první nabídky střednědobých pronájmů také v Berlíně. Proto jsme se rozhodli sdílet pár zkušeností z návštěvy tohoto města, které si rozhodně zamilujete.

V Berlíně se rozhodně nudit nebudete. Dá se toho podniknout opravdu hodně a každý si vybere to svoje. Při návštěvě Berlína se nezapomeňte zúčastnit například jednoho z bleších trhů, které se odehrávají pravidelně na několika místech v průběhu léta. Jakmile si odnesete něco na památku, vystoupejte k berlínskému fotbalovému stadionu, kde si můžete vychutnat menší výhled na město nebo se zastavit u zdi obepínající stadion. Tu si vzali na starost streetartoví umělci a rozhodně stojí za to ji vidět.

Pokud se chystáte v Berlíně strávit pár měsíců, rozhodně byste měli mít kolo. Cyklistů na ulici snad potkáte víc než chodců. Buď si můžete pronajmout jedno z těch turistických na ulici nebo si zajistěte vlastní. Trasy pro cyklisty vedou často souběžně s pruhem vyhrazeným pro chodce, tak dejte pozor, aby Vás při procházce městem někdo nesrazil. Pokud nepatříte mezi milovníky cyklistiky, využijte raději metro, bohatou síť tramvají a autobusových linek.

Volnou chvíli si můžete zkrátit procházkou nebo projížďkou v obrovském berlínském parku Tiergarten, který se nachází v samotném srdci tohoto města, kousek od Braniborské brány. I když v tomto případě bychom doporučili spíš volné odpoledne. Do batohu si přibalte svačinu a oblíbenou knihu.

Večer nezapomeňte navštívit vyhlášenou ulici plnou nočních klubů – Warschauer Straße. Najdete tam například areál RAW. Určitě jej nepřehlédnete. Jedná se o klubové městečko, které ožívá kolem půlnoci. Při vstupu do jednoho z vybraných klubů si připravte takových 10 € na vstup. Jde totiž většinou o velké komplexy budov s několika bary, místnostmi, nádvořím a různou hudbou. 

Berlín očima cestovatelky a blogerky

Nedávno jsme měli tu čest udělat pro blog Flatio rozhovor s velice zajímavou osobou. Kristina Tayara je cestovatelka a blogerka s československými kořeny, která toho má za sebou opravdu hodně. Jedním z jejich nejoblíbenějších míst je právě Berlín a velmi poutavě o něm píše na svém blogu Urbankristy.com.

Berlín je prostě nádherný. Na každém rohu se setkáte s projevy umělců, kteří se rozhodli darovat městu kousek sebe. Je těžké si ho nezamilovat. Klidná atmosféra se mísí s děsivou historií města, kterou si můžete připomenout hned na několika památných místech připomínajících hrůzy z období existence Berlínské zdi.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů