Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Cestování po Vídni - metro, tramvaj nebo kolo?

Pro nájemníky · 26. leden 2017 · 1 minuta čtení
Cestovat po Vídni se dá různými způsoby. Můžete si vybrat mezi metrem, tramvajemi, autobusy nebo příměstskými vlaky, které Vás zavezou do každého části této krásné evropské metropole.

Nejoblíbenějším dopravním prostředkem je bezesporu metro, kterému nikdo neřekne jinak než U-Bahn. Zajímavostí je, že má pět linek: od U1 po U6, U5 prostě neexistuje. Metro, které jezdí od 5 hodin do 0:30, pokrývá značnou část města, a tak je možné, že nebudete potřebovat jiný dopravní prostředek. Mezi Vídeňany je velmi oblíbené, protože zejména během ranní a odpolední špičky jde o nejrychlejší způsob, jak se dopravit do centra.

Tramvajová síť je poměrně hustá, a tak Vás zaveze i tam, kam nevede metro. Po Ringstrasse v centru jezdí tramvaje 1 a 2, které Vás zavezou k nejvýznamnějším památkám jako je Státní opera nebo Uměleckohistorické muzeum. Do okrajových čtvrtí Vídně se dostanete zejména autobusy. Ty zajišťují i noční dopravu po velkoměstě. Přepravovat se můžete i příměstskými vlaky S-Bahn.

Alternativou městské hromadné dopravy může být jízdní kolo. Rakouské hlavní město je postavené na rovině, a tak se cesta do práce může změnit v příjemnou ranní projížďku. Vídeň je protkaná cyklostezkami i stanicemi Citybike, kde si můžete kolo půjčit a u jiné stanice ho zase vrátit.

Jízdenky si cestující koupí ve vestibulech metra, v trafikách či prostřednictvím SMS. K dostání základní jízdenka na za 2,20 Euro, koupit si můžete i jízdné na 24 hodin, 48 hodin nebo až na týden. Pokud se do Vídně přestěhujete na pár měsíců, nejvýhodnější pro Vás bude roční jízdenka, která stojí 365 Euro. Nejlepší spojení si můžete najít na www.wienerlinien.at.

Až si vyberete jeden z našich krásných bytů nejen pro studenty, určitě se ve Vídni neztratíte!
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů