Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Jak a kde parkovat ve Vídni

Pro nájemníky · 28. leden 2017 · 1 minuta čtení
Jízda autem a parkování nebývá v evropských hlavních městech žádný med. My jsme pro vás proto připravili pár tipů a rad, jak se vyhnout hektickým chvilkám za volantem ve Vídni.

Pokud se do Vídně vydáte autem, ale nechcete se s ním motat v centru, není nic jednoduššího, než využít sběrné parkoviště na okraji města. Takovýchto parkoviští Park & Ride je hned deset. V prostorných garážích necháte auto a nasednete na metro, které Vás za pár minut zaveze do centra. Cena je přitom velmi nízká, za den zaplatíte jen 3,40 Eura.

V případě, že s autem musíte zajet do centra, jsou pro Vás připravené zóny krátkodobého parkování. V 1. až 9. obvodu a v 20. obvodu se zde platí od 9 do 22 hodin, ve 12. a 14. až 18. obvodu zaplatíte od 9 do 19 hodiny. Parkovací lístek si koupíte v trafice, na benzínce nebo prostřednictvím mobilního telefonu. Do něj zapíšete čas příjezdu a necháte ho viditelně za předním sklem. Auto na místě však může stát jen určitou dobu, a to buď dvě nebo tři hodiny. 

Využít ale můžete i některý z parkovacích domů a garáží v centru. Cena za hodinu se zde pohybuje okolo 4 Euro. Náš kolega Vojta, který žil ve Vídni dlouhá léta, doporučuje parkování poctivě zaplatit. Pokuta totiž začíná na 35 Euro, ale může se vyšplhat až na 220 Euro.

Projíždíte Vídní při cestě do Prahy za studiem či pracovním pobytem? Pak se vám bude určitě hodit ubytování! Na Flatio máme plně zařízené apartmány i studentské pokoje na krátkou, střední, ale i delší dobu! Na své si přijdou také příznivci spolubydlení. Ať už se rozhodnete pro bydlení na Praze 4, Praze 6 nebo Praze 13, jsme tu pro vás.
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů