Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Flatio roste. V nabídce střednědobých pronájmů přibylo Polsko a Maďarsko

Pro nájemníky · 15. říjen 2017 · 3 minuty čtení

V lednu roku 2016 Flatio vstoupilo na realitní trh. V té době jsme však neměli o střednědobých pronájmech ani tušení. Tento termín prostě neexistoval na českém realitním trhu. Na střednědobé pronájmy se Flatio zaměřilo až o pár měsíců později, konkrétně v květnu 2016. Od té doby zájem o tento typ ubytování neustále roste. Svědčí o tom především stále se rozšiřující nabídka na Flatio. Naposledy se Flatio rozrostlo o Berlín, tentokrát je to Varšava a Budapešť.

Flatio začínalo s nabídkou ubytování v Praze a Brně. Koncem roku 2016 se rozrostlo o Vídeň a Bratislavu. V červenci 2017 přibyla Ostrava, v srpnu Berlín a říjen rozšířil nabídku také o hlavní město Polska a Maďarska – Varšavu a Budapešť. Jestli dobře počítám, bydlení na pár měsíců nyní na Flatio najdete již v 8 městech střední Evropy.

A jaké jsou výhody střednědobých pronájmů na Flatio?

Zařízené byty od podlahy až po strop
Střednědobé pronájmy trvají obvykle jen pár měsíců. V takovém případě je téměř nemožné, kompletně si zařídit pronajatý byt – nábytek, spotřebiče, doplňky atd. Proto jsme to nechali na pronajímatelích, aby se o vybavení jejich bytu postarali. Většina pronajímatelů, kteří se rozhodnou pronajímat střednědobě však mají předchozí zkušenosti s krátkodobým pronájmem a jejich byty jsou tudíž dávno kompletně zařízené. 

Bez kauce a provize
Na Flatio se kauce prostě neplatí. Za rezervaci zaplatíte pouze 500 Kč a to je vše. Jelikož moc dobře víme, že někteří pronajímatelé nedají na kauci dopustit, jelikož chrání jejich majetek v případě poškození, poskytujeme Garanční kauci na každý byt až do částky 250 000 Kč. V praxi to znamená, že pokud se něco stane, nájemník nebude chtít spolupracovat nebo pojištění nemovitosti škodu jednoduše nepokryje, pronajímatel osloví Flatio a dohodne se s ním na případně kompenzaci, samozřejmě pouze do výše 250 000 Kč.

Střednědobé pronájmy už od 14 dní
Ačkoli střednědobí pronájem trvá klasicky 1–6 měsíců. Na Flatio jsme v zájmu našich klientů zavedli možnost pronájmu klidně třeba jen na 2 týdny. Věříme, že tato změna potěšila a potěší spoustu našich klientů.

Co nejvíc online, co nejvíc pohodlně

Virtuální prohlídky, online rezervace, webovou aplikaci Mé pronájmy a Mé bydlení, podpis smlouvy online a spoustu další věcí jsme na Flatio zavedli z jediného prostého důvodů – co nejvíce zjednodušit celý proces pronájmu bydlení. Střednědobé pronájmy se tak staly přístupné lidem z celého světa. Stačí si vybrat byt, požádat o rezervaci, uzavřít smlouvu, přijet na místo a začít bydlet. Jak jednoduché.

A jakým způsobem na Flatio řešíme prohlídky bytů? Pracujeme na tom, aby každá z nabídek na našich stránkách měla virtuální prohlídku, díky které si byt prohlédnete téměř jako ve skutečnosti. Může se však stát, že u některých nabídek jsme to zatím nestihli, protože počet bytů na Flatio roste poměrně rychle. V takovém případě se však nemusíte ničeho bát. Pokud po nastěhování zjistíte, že bydlení neodpovídá Vaší představě, dáte nám do 20:00 následujícího dne od nastěhování vědět a společně vše vyřešíme.

Hledáte bydlení na pár měsíců v Praze, Brně, Vídni, Bratislavě, Ostravě, Berlíně, Varšavě nebo Budapešti? Tak šup na Flatio :)

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů