Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Hledáte pronájem od září? Tak si to pořádně promyslete

Pro nájemníky · 27. srpen 2016 · 1 minuta čtení
Sehnat pronájem pěkného bytu na září je docela fuška, protože všechny jsou jednoduše pryč. A kam se poděly? Většinu z nich rozebrali studenti, kteří celé léto hledali místo, kde by trávili svůj čas během nadcházejícího semestru. Ti vychytralejší začali s hledáním už v červnu, ale většina se stejně z prázdninové nálady probudila až během srpna. 

Pokud patříte mezi ty, kteří malinko zaspali, a rádi byste od září našli dlouhodobý pronájem, radíme počkat. Byty, které zůstaly v nabídce jsou poslední kousky na trhu, což v podstatě znamená, že o ně nikdo neměl zájem. Ať šlo o lokalitu, vzhled bytu nebo třeba cenu. 

Většina lidí tuhle situaci řeší následovně. Dočasně si pronajmou byt pouze na jeden měsíc. Nabídka trhu se trochu obnoví. Také papírování a běhání po prohlídkách je mnohem jednodušší, když člověk nemusí dojíždět.

Ideální čas pro hledání dlouhodobého pronájmu je dle statistik na konci zkouškového období na vysokých školách, tedy na přelomu ledna a února a především začátkem léta. Jen málo studentů je ochotno platit pronájem bytu, když odjedou na celé léto za rodinou nebo do zahraničí. Majitelé bytu se pak často nachází v tíživé situaci. Přijít jen tak o nájem na 2 - 3 měsíce není nic příjemného. A právě proto je tato doba nejvhodnější, dokonce velmi příznivá pro otázku ohledně malého snížení ceny za pronájem. 


Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů