Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Rozhovor s fotografem: Jak probíhá focení pro Flatio?

Pro majitele · 25. srpen 2016 · 2 minuty čtení
Filipovo nejoblíbenější písmenko v abecedě je bezpochyby F. Nejen, že se stal suprovým fotografem, ale také pracuje pro Flatio. Zajímalo by mě, jestli si podle toho vybírá i co bude obědvat nebo kam pojede na dovolenou. Ale dost blbostí. Chtěla bych našeho Filipa trochu vyzpovídat a přiblížit Vám průběh focení.  

Takže začneme jak jinak než od začátku. Jak probíhá domluva termínu focení?
Veškeré focení domlouvají přímo moji kolegové v Brně. Já nemám žádné telefonické kontakty na majitele. Dostanu pouze adresu, kam a v kolik jedu fotit.

Jsou majitelé při focení v bytě s Tebou nebo jak to probíhá?
U focení jsou někdy majitelé, ale většinou mi otevírají uklizečky. 

Jak se přepravuješ na jednotlivá stanoviště - auto, MHD?
Přepravuji se převážně MHD. Občas je to dost náročné, protože někdy jedu třeba na jeden byt hodinu a půl. Navíc s sebou táhnu veškerou aparaturu.

Připravuješ  byty na focení nebo si to majitelé zajišťují sami?
Při focení upravuji rekvizity bytu i já sám. Ale většina bytů, co se běžně pronajímá na AirBnB, jsou plně luxusně vybavené a krásně naaranžované. Není proto potřeba s ničím manipulovat, což mi hodně ulehčuje práci. Navíc nemám tolik času, abych každý byt ještě nějak extrémně upravoval, takže je lepší, když se o to majitel postará sám. Je to poznat. Jinak všechno fotím s přirozeným světlem, jaké v místnosti je. Musím proto často čekat na dobré světlo. Dost často se taky stává, že dojedu fotit byt a ještě v něm uklízí uklizečka, což mě brzdí, a fotografování se proto o dost protáhne.

Kolik zabere samotné focení a kolik příprava podkladů pro virtuální prohlídku?
Samotné focení (2D fotografie) je náročnější a zdlouhavější, protože vše nastavuji manuálně a fotím na dlouhé časy s vysokou clonou. Komplet byt o dispozici 1+kk zabere cca 45 minut. Větší byty můžou trvat víc jak hodinu. 3D focení (podklady pro virtuálku) bytu z ulice až do bytu zabere cca 15 minut.

A to nejlepší na konec. Jak probíhá Tvůj běžný den fotografa pro Flatio?
Haha, no dobře. Tak tedy ráno vstanu, mrknu na maily - co, kde a na jaké adrese fotím. Vše vyhledám na mapách - kde se byt nachází, jak se tam dostat, nejbližší zastávky MHD. A razím do terénu fotografovat. Majitele hodně baví virtuální prohlídka. Jsou tím zaujati a většinou říkají, že je to skvělý nápad! 

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů