Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Nevíte si rady s výzdobou Vašeho bytu na Vánoce? Mrkněte na trochu inspirace

Pro nájemníky · 22. prosinec 2017 · 2 minuty čtení

Vánoce jsou svátky klidu, cukroví, míru, dárků, rodiny, hostiny, úklidu apod. Musí se však nejprve všechno zařídit, naplánovat, vyzvednout, zabalit, nachystat a až nakonec přijde to krásné, Vánoce, které si po tom veškerém stresu někdy nedokážeme ani pořádně užít. Raději se proto na chvíli zastavte a užijte si výzdobu Vašeho příbytku do poslední šupiny. 

Jak na to? Pojďme se podívat, kde a jak se můžete v bytě při vánoční výzdobě vyřádit! Nicméně hlavně v klidu a s radostí. Vánoční výzdoba není povinnost ale radost, a pokud jste například zapomněli něco v obchodě, žádný strach, zkuste to jinak a probuďte tak v sobě trochu fantazie a kreativity, nebo radši trochu víc.

Věnce, větve, větvičky
Co se adventního věnce týče, tak na něj je už trochu pozdě. Adventní věnce se začínají připravovat v průběhu listopadu, aby se mohl hned na první adventní neděli rozzářit první plamínek. Ale nevadí. Věncem můžete ozdobit třeba vstupní dveře, krb, schodiště, okno nebo slavnostní tabuli. 

Výroba vánočního věnce je skvělou příležitostí pro procházku do lesa. Vezměte psa, manžela, manželku, přítele, přítelkyni nebo děti a vyrazte na lov větviček, šišek a dalších darů lesa. Nic se však nesmí přehánět, ani les není nekonečný. Nicméně větvičky, které Vám zbudou, třeba postavte do vázy, pověste na špagát a ozdobte. Rozhodně se vyhněte větvičkám umělým, nevypadají přirozeně a navíc krásně neprovoní Váš byt jehličím, pryskyřicí a lesem. 


Vánoční ozdoby
Nebojte se vyrobit ozdoby vlastní. Je to snadné. Sušené plátky pomeranče, mašličky, šišky nebo vlašské oříšky nastříkané barvou atd. To bude krása!


Balení dárků a dárečků
Barevný balící papír a lesklá mašle – to už je trochu nuda, nemyslíte? V jednoduchosti je přece krása, a proto se rozhodně vyhněte přeplácaným balícím papírů, ze kterých bolí oči na kilometr daleko. Kupte jednoduchý balící papír bez vzoru v nevýrazných barvách (šedá, bílá, světlá růžová), místo mašle použijte režnou nit a dáreček ozvláštněte voňavou větvičkou z lesa. Už si představujete tu nádheru?


Vánoční lucernička
Vystačíte si s větší starou sklenicí, třeba od okurek, režnou nití nebo mašlí, čajovou svíčkou a máte hotovo. Pokud chcete Vaši novou lucerničku ještě trochu vylepšit, domalujte na ni pár vloček fixami na sklo. 


Vánoční stromeček
Vánoční stromeček je prostě klasika. Vyrobte ozdoby vlastní, použijte baňky nebo cokoli máte rádi. Rozhodně se ale vyhněte třpytivým třásním, které vypadají lacině a navíc udělají všude nepořádek. 


Hezké Vánoce!

A pokud byste ještě nyní sháněli ubytování na vánoční svátky (nebo i mimo ně), zkuste Flatio! Pomůžeme vám zajistit pronájem na pár týdnů nebo i měsíců. S našimi střednědobými pronájmy se ubytujete téměř po celé Evropě (např. ve Vídni či Bratislavě), naše nabídka se však pozvolna rozrůstá do celého světa (třeba do Abu Dhabi či Ománu)!
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů