Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Jak nastavit cenu za střednědobý pronájem?

Pro majitele · 18. srpen 2016 · 1 minuta čtení
Dlouhodobý a krátkodobý pronájem se od sebe liší v nemalé míře také cenou. Ten dlouhodobý bude zajisté levnější. A co teprv, když začnete pronajímat střednědobě? Měla by se cena za měsíc pohybovat někde v rozmezí krátkodobého a střednědobého ubytování? Zjistíte to právě teď.

Při stanovení ceny na střednědobý pronájem je dobré vycházet z ceny za dlouhodobý pronájem v dané lokalitě, nehledě na to, zda pronajímáte dlouhá léta dlouhodobě nebo jste zvyklí na poskytování krátkodobého pronájmu. Ceny za krátkodobý pronájem jsou někdy hodně vysoko nasazené z důvodu, že obsazenost není stoprocentní a někdy ani ne 50 %.

Dva kroky ke stanovení ceny

1) Zjistěte jaká je běžná cena za dlouhodobý pronájem ve Vaší lokalitě. Vycházejte z podobných nabídek na různých realitních serverech nebo z cenových map, které však nemusí být vždy aktuální. Napište si, jaké jsou klady a zápory Vašeho bytu a podle toho cenu navyšte nebo naopak snižte. Jednodušší je vycházet s ceny za dlouhodobý pronájem, kterou jste na Váš byt už někdy praktikovali.

2) Přičtěte k částce 25 - 30 % a máte stanovenou cenu pro střednědobý pronájem.

Dlouhodobý vs. střednědobý
U střednědobého pronajímaní na Flatio odpadá nutnost domlouvat si a absolvovat osobní prohlídky bytů, takže časová náročnost je v podstatě stejná. Majitelé také mají možnost častěji vstupovat do bytu a kontrolovat jeho opotřebení. 

Krátkodobý vs. střednědobý
Časová investice u střednědobého pronajímání je oproti krátkodobému minimální. Zároveň se snižují náklady na úklid.

Stále Vám přijde krátkodobé pronajímání výhodnější? Spočítejte si své náklady a výdaje (nezapomeňte na čas, který tímto typem pronajímání strávíte, protože čas je k nezaplacení), nezapomeňte zohlednit sezónnost krátkodobých pronájmů, která je u střednědobého pronajímání prakticky minimální, náklady na neustálý úklid a daně!

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů