Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Kde se potkávají Brňáci?

Pro nájemníky · 19. srpen 2016 · 2 minuty čtení
Nedávno jste si mohli přečíst zajímavý článek o tom, kde se potkávají Pražáci. Nemohla jsem proto nechat milované Brno v zapomnění, a tak přichází další článek v pořadí. Tentokrát bude o Brnu. Bavte se!

Pod hodinama na nádru

Jedno z nejběžnějších míst pro setkání je bezpochyby "pod hodinama na nádru". Důvod je prostý. Jedná se o hlavní dopravní uzel v Brně, kde se setkávají téměř všechny tramvajové linky a vlakové spoje. Tyto zmíněné hodiny se nachází na okraji mezi druhým a třetím tramvajovým nástupištěm. Velká nevýhoda tohoto místa je poměrně vysoká fluktuace lidí, takže po čase čekání máte toho neustálého uhýbání a drcání akorát tak plné zuby. Výhodou je samozřejmě, že jste dobře vidět! Já osobně v zimních měsících upřednostňují čekání přímo v hlavní budově nádraží, protože je tam teplo.Ale pohyb obyvatel je mnohem větší  a navíc se musíte pořádně několikrát rozhlédnout, abyste se vůbec našli.


Pod hodinama na Čáře
Ideální místo na sraz, když jdete tzv. "na jedno". Upřednostňují ho především lidé, kteří bydlí blízko centra nebo jsou již ve městě. Pro ně je totiž dopravní uzel na nádraží většinou bezpředmětný. Hodiny se nacházejí na ulici Česká, které se v brněnském hantecu přezdívá Čára. Tato ulice poskytuje také dobré dopravní spojení a na hlavní hospodskou tepnu - Běhounská, Kozí - se dostanete mrknutím oka.



U koně
Slyšeli jste o tom, že máme v Brně novou sochu? Určitě ano. Tak a tahle jezdecká socha Jošta Lucemburského je jedním z nejnovějších míst na schůzku. Výhodou je vysoká přehlednost a nízký počet obyvatel na m2. I když ze začátku vyvolala socha takový zájem, že se u ní nedalo hnout. Navíc je toto místo mnohem blíže do centra a do hospody. Takže se nabízí jako vhodnější alternativa schůzky "pod hodinama na Čáře".


U Parnasu
Velkolepá kašna Parnas na Zelném trhu poskytuje další útočiště pro čekající. Hlavně pro ty, kteří jsou už dávno ve městě a domluví se s někým na srazu. Přes den si můžete čekání krátit nákupem šťavnatého ovoce a zeleniny na farmářských trzích, které se tu konají v teplejších měsících každý všední den od 6.00 do 18:00 a o víkendu jenom do dvou.. Kašna sama o sobě nabízí také menší posezení. Z tohoto místa je ideální přístup na hospůdkami propletenou uličku Starobrněnskou nebo se raz dva dostanete až na "Svoboďák".


U "přirození"
Ano, čtete správně. Jedna z nejnovějších a nejkontroverznějších soch Brna se stala ideálním místem pro setkání v jeho srdci. Je však nazývána tak nechvalným názvem, že jsem si ho musela v tomto článku trochu přibarvit , ale vy si jistě domyslíte...

Tzv. brněnský orloj najdete uprostřed náměstí Svobody. A nebojte, rozhodně jej nepřehlédnete. V blízkosti orloje je velké množství laviček, které vděčně poslouží čekajícím. Při čekání si můžete lámat hlavu tím, jakže vlastně tato věc má vlastně ukazovat čas.

Kde se potkáváte nejraději Vy?

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů