Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Jak připravit Váš byt na focení

Pro majitele · 9. květen 2016 · 2 minuty čtení
Jedna z nejdůležitějších věcí při pronajímání nemovitostí je pořízení kvalitních fotografií. Potenciální zájemce o pronájem si denně prohlédne velké množství inzerátů a je doslova zahlcen nabídkou. Fotografie jsou při nabízení bytu přes internet nejmocnější nástroj pro upoutání pozornosti. Žádná fotografie však nebude kvalitní v případě, že byt na focení nepřipravíte. 

Úklid je to nejdůležitější
Nejdříve ze všeho Vaši nemovitost důkladně ukliďte - umyjte okna, podlahy, vyleštěte zrcadla, utřete prach a vysajte. Vše, co je součástí bytu, se musí jen blýskat. Jelikož právě to, co na fotce působí atraktivně, jsou detaily. I stará nemoderní koupelna vypadá na fotce mnohem lépe, pokud je čistě umytá a uklizená.

Odstraňte všechny zbytečné věci
Na fotkách nevypadá hezky, když je byt zahlcený věcmi a nejrůznějšími maličkostmi. Snažte se používat v prostoru jednobarevné tkaniny či jemný vzorek, byt poté působí čistěji a hezky. Stejně tak dejte pryč zbytečné a nepěkné dekorace, které prostor přímo dusí. Byt potom bude vypadat vzdušnější a prostornější.

Váš byt není nový ani zrekonstruovaný? Žádný problém!
I ze starého bytu můžete udělat krásné bydlení! Stará okna či nábytek mají své kouzlo. Navíc pro spoustu lidí je takovýto byt mnohem lákavější. Proč by nemohl být byt zařízený třeba ve vintage stylu? Snažte se nedostatky Vaší nemovitosti přeměnit v její přednosti. Každý byt je něčím krásný.

Před focením zlepšete interiér
Hrnky na stole, neustlaná postel nebo špinavé umyvadlo, to všechno dělá špatný dojem. Jistě uvažujte o umístění květin, polštářků, misky s ovocem. I takové maličkosti zvýší úroveň Vašeho bytu. S klidem si potom můžete říci o nějakou tu stokorunu měsíčně navíc. Pozornost věnujte také světlům. Zejména pokud máte v bytě bodová nebo LED svítidla. Jejich rozsvícením navodíte v bytě luxusní atmosféru.


Pokud se rozhodnete zkusit pronajímat přes Flatio, máte možnost objednat našeho firemního fotografa a s pořízením fotografií si tak nelámat hlavu. Stačí vložit nabídku na Flatio.cz a fotografa objednat z administrace Vaší nabídky. Na Flatio můžete pronajímat jakýkoliv vybavený byt či volný pokoj v bytě. Ať už máte bydlení v Praze, BrněVaršavě nebo jakémkoliv jiném městě, rádi Vaši nabídku přivítáme mezi těmi stávajícími. A pokud by Vás zajímalo, které skupiny lidí nejčastěji Flatio využívají, tak se jedná o zaměstnance vyslané na pracovní pobyt, vysokoškolské studenty v rámci Erasmus programu, digitální nomády či lidi hledající/rekonstruující své vlastní bydlení.

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů