Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Procházky po Praze

Pro nájemníky · 21. duben 2017 · 2 minuty čtení

Praha je bezesporu krásné město. Jeho krása se však neskrývá pouze na hlavních turistických trasách. Do stověžaté metropole se zamilujete hlavně při procházkách tajemnými zákoutími nebo při piknicích pod šumějícími korunami stromů.


Jedním z parků, do kterého určitě stojí za to se vydat, je Park Podviní ve Vysočanech. Ještě v minulém století byste tu přitom našli jen zpustlou zámeckou zahradu. Dnes malebnou krajinou protéká říčka Rokýtka, která se dělí do potůčků a jezírek. Uprostřed parku objevíte hradiště z hrubých kamenů nebo třeba rozhlednu. Pokud neradi vysedáváte na lavičkách nebo se jen tak procházíte v trávě, můžete zamířit do lanového centra na okraji parku.


Toulat se můžete i romantickými uličkami po ostrově Kampa, kterému se také říká Pražské Benátky. Označení je to rozhodně příhodné. Z jedné strany ostrov omílá řeka Vltava, z druhé strany mlýnská strouha zvaná Čertovka. Kromě kouzelných zákoutí zde objevíte i historické památky, mezi než patří původní mlýny nebo vily známých českých umělců a spisovatelů, kteří si mohli užívat krásný výhled na Pražský hrad. Nelze se divit, že se zde natáčela řada filmů – například Amadeus nebo Mission Impossible. Na kraji Kampy stojí i Lennonova zeď nebo plastika tří batolat od sochaře Davida Černého, které zdobí i Žižkovský televizní vysílač.


Oblíbeným místem Pražanů je bezesporu i Vyšehrad. Místo, ze kterého je krásný výhled, je od pradávna opředeno pověstmi. Vždyť právě z tohoto srázu měl skočit do řeky Vltavy Horymír na zádech svého věrného koně Šemíka. Tajemnou atmosféru ještě umocňuje novogotická Bazilika svatého Petra a Pavla. Bazilika však není první významnou duchovní stavbou na tomto místě. V 10. století zde stávala Bazilika svatého Vavřince, která byla i z dnešního měřítka opravdu monumentální. Vždyť byla o polovinu větší něž Chrám svatého Víta na Pražském hradě! Do dnešního dne se však dochovaly pouze jeho základy. Vyšehrad obklopuje i rozsáhlý park, ve kterém se skrývají historické brány, ale i malebné domky s kavárnami a restauracemi.

Proto nezůstávejte doma a vyražte se kochat nejkrásnějším evropským městem!

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů