Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Pronájem pokojů se vyplatí

Pro majitele · 14. březen 2017 · 1 minuta čtení
Na Flatio se nezaměřujeme pouze na pronájem bytů. Na své si zde přijdou i nájemníci, kteří hledají pokoj. Nejedná se přitom pouze o studenty, poptávka je mnohem větší. Co tedy obnáší pronájem bytu po místnostech?

Nabízení jednotlivých pokojů je sice časově náročnější, ale obnáší spoustu výhod. Pronájem jednotlivých místností využívají zejména majitelé, kteří disponují velkým bytem nebo rovnou celým domem. Měsíční nájemné je přitom výhodné pro obě strany. Majitel získá za pronájem nemovitosti po pokojích více peněz, než kdyby dům či byt pronajímal jako celek. Nájemníci přitom tento druh bydlení vyhledávají zejména proto, že je finančně výhodný i pro ně. Samostatný pokoj v Praze běžně seženete v řádu tisíců korun, což je částka, za kterou je obtížné sehnat celý byt. Právě kvůli nízkému nájmu je po místnostech i velká poptávka, a proto do prázdného pokoje seženete nájemníka rychleji než do bytu.

Zvláště v posledních letech dochází i k velkému rozvoji trendu komunitních domů. Bydlí v nich mladí lidé, kteří je neberou pouze jako přístřešek před špatným počasím. Pořádají přednášky, hudební večery nebo třeba dny pro rodiny s dětmi. Takovým případem je i Vila Flora, kterou najdete na Flatio. V těchto objektech přitom nebydlí pouze studenti, ale i pracující lidé, kteří si tento druh soužití zamilovali. A nelze se jim divit. No řekněte, kdo by nechtěl bydlet v krásném domě s velikou zahradou, a přitom uprostřed Prahy?

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů