Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Rozhovor s pronajímatelem: Nabídka bydlení v Praze převyšuje poptávku

Rozhovory · 9. březen 2017 · 2 minuty čtení

Jak jste se dozvěděl o Flatio?

Ve společnosti, kde pracuji, jsem zodpovědný za krátkodobé pronájmy našich bytů. Je potřeba je obsadit i mimo sezónu, což je poměrně těžké. Proto jsem začal hledat další cesty. A právě tehdy jsem narazil na Flatio a střednědobé pronájmy. Přečetl jsem si o tom více a zaujalo mě to.

Jak vnímáte momentální situaci v Praze s pronajímáním bytů?

Obecně si myslím, že nabídka převyšuje poptávku. Ceny rostou a byty přibývají. My sami zahajujeme v současné době projekt s novými byty a takových projektů je po Praze spousta. Takže i konkurence je větší. Pokud však máte kvalitní nabídku, tak se zatím příliš bát nemusíte. Dokonce jsem někde četl, že Holešovice byly zvoleny lidmi cestujícími po celém světě jako jedna z nejlepších lokací na světě. Je to blízko do centra, plné restaurací a kaváren.

Setkáváte se také s nabídkami, které svou cenou neodpovídají realitě?

Samozřejmě. Setkal jsem se s byty, za které chtěli majitelé i dvacet tisíc, ačkoliv nebyly vůbec vybavené nebo uklizené. Což samozřejmě v takovém případě nedává vůbec smysl. Výše pronájmu musí odpovídat kvalitě bytu.

Jak vnímáte pojem střednědobé pronájmy?

Určitě pozitivně. Je to novinka, o které jsem slyšel teprve nedávno. Jak jsem již zmínil, dává to smysl hlavně mimo sezónu - leden a únor, první půlka března, dále listopad a prosinec, kdy je problém s obsazeností krátkodobých pronájmů. Velmi mě to zaujalo a vedení samozřejmě taky.

Jaký máte postoj k technologickému pokroku v realitách. Například ve Flatio máme prohlídky bytů ve virtuální realitě.

Vím, dostali jsme od Flatio dárek ve formě brýlích pro VR. Zkoušeli jsme to. Opravdu pěkné a funguje to. Složit brýle nebylo tak těžké, jak jsme se báli. Dárek nás skutečně překvapil a potěšil. Sami bychom chtěli v budoucnu zavést virtuální prohlídky. Zatím jsem se s nimi ale jinde než ve Flatio nesetkal.

Jak se Vám jako cizinci žije a pracuje v Praze?

Musím říct, že se město hodně změnilo od roku 2009, kdy jsem přijel do Prahy. Dnes je to město s jinými cenami, možnostmi i budoucností. I lidé cestují mnohem víc a na delší dobu. Žije se mi tady skutečně hezky a jsem tu rád. 

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů