Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Pronájmy v médiích #007

Pro majitele · 1. červenec 2019 · 2 minuty čtení

Přinášíme vám souhrn toho podstatného, o čem se psalo v českých médiích o tématu PROPTECHU, pronajímání, realit a developmentu. Každý týden pro vás připravujeme výběr těch nejdůležitějších článků, ke kterým přidáváme krátkou anotaci a odkaz na původní zdroj.

Týden od 24. června 2019

Sdílené bydlení startuje v Brně. Studenti pomohou se začleněním vrstevníků

https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/sdilene-bydleni-startuje-v-brne-studenti-pomohou-se-zaclenenim-vrstevniku-20190629.html

Projekt Symbios hodlá společně ubytovat osm vysokoškoláků a osm mladých lidí z dětského domova v rámci společného bydlení. Cílem projektu je lepší začlenění lidí z dětského domova do společnosti. Dvojice tvořené jedním vysokoškolákem a jedním mladým z dětského domova budou bydlet v osmi bytech dipozice 2+1 na Křenové ulici, přičemž jim se zařazováním do společnosti budou vypomáhat jak dvě sociální pracovnice, tak společné workshopy, kde se budou mladí scházet. Nájemníci budou v bytech platit kolem 4 tisíc korun - jelikož se jedná o městské byty, bylo snahou, aby si nové byty nekonkurovaly s kolejemi. Délka společného bydlení těchto dvojic se odhaduje na 4-5 let, přičemž po jejich odstěhování bude projekt naplněn novými zájemci.

Nejdražší města pro cizince: v Číně neušetříte, levná není ani Praha

https://www.e15.cz/zahranicni/nejdrazsi-mesta-pro-cizince-v-cine-neusetrite-levna-neni-ani-praha-1360241

Poradenská společnost Mercer se ve svém dokumentu s názvem Global Talent Trends 2019 zaměřila na seřazení světových měst podle nákladů na život v nich z pohledu cizince. V potaz se tak braly náklady na ubytování, stravování, cestování, oblečení nebo cenu za kávu či lístek do kina. Z celkového množství 209 měst se na prvních příčkách umístily asijská velkoměsta v čele s Hongkongem. Následovalo Tokio, Singapur, Soul, a další. Ani Praha nezůstala ušetřena a spolu s Nairobi či Pittsburghem se umístila na 97. místě. V rámci východní Evropy se však ocitla na 3. místě hned za Moskvou či Petrohradem. Nejlevněji se naopak žije v Tunisu, Taškentu, Karáčí či Biškeku. Relativně levné jsou také Bělehrad, Bukurešt a Varšava.

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů