Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Vyznáte se v Praze? Aneb Praha očima místního

Pro nájemníky · 16. prosinec 2016 · 1 minuta čtení
Jste si jisti, že znáte Prahu dobře? Pojďme se společně podívat na některé pražské části. Je možné, že po přečtení tohoto článku zjistíte, že Prahu vlastně vůbec neznáte.

Jako správní turisté začneme centrem, které je známé zejména pro svou historickou architekturu, gurmánské restaurace, kulturní a skutečný pražský život. Malý tip pro vás: "Začněte procházkou centrem Prahy a pokuste se ztratit na Kampě. Přes park dojdete do slavného Kampa muzea, přemýšlet o smyslu života můžete před Lennonovou zdí."

Karlín se během poslední doby hodně změnil díky ambiciózním developerským projektům. Tato moderní a progresivní čtvrť je plná kanceláří, cool restaurací a kavárniček. Rozhodně Karlín navštivte, jedná se o centrum businessu v Praze. Karlín jako super hyper moderní tvář Prahy.

Smíchov se nachází na levém břehu Vltavy a jsou dva hlavní důvody, proč byste právě Smíchov měli navštívit: nákupní centrum Nový Smíchov a Anděl, pivovar Staropramen. Neváhejte vydat se na nákupy právě sem. Až vás omrzí nakupování, tak rozhodně vyražte na prohlídku a ochutnávku tradičního českého piva. Nebudete litovat.

Zajímavé zážitky zažijte právě v Holešovicích. Nechte se například okouzlit Křižíkovou fontánou. Vydejte se obdivovat moderní umění do Veletržního paláce, který je součástí Národní galerie hlavního města Prahy. Užijte si šálek kávy a svačinku v Bistru 8 a o další zábavu se bezesporu postará kino Bio Oko. Holešovice vám odkryjí kreativitu pražského života.

Chtěli byste vědět, kde je největší koncentrace cizinců žijících v Praze? Dejvice je tím místem. Jedná se o mezinárodní čtvrť plnou ambasád a jejich úchvatných rezidencí a vil. Z Dejvic se můžete rovnou vydat do Stromovky, největšího parku v Praze. Jsem si jistá, že si jí zamilujete!

Užijte si objevování města pražského a poklidní adventní čas nejlépe s kelímkem horkého svařeného vína v ruce.
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů