Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Zaujalo nás: Láska jako ústřední téma Sziget Festivalu 2019

Pro majitele · 27. srpen 2019 · 4 minuty čtení

Že Flatio a festivaly nejdou dohromady? Ale kdeže! I přesto, že jsme primárně online služba na pronájmy, jsme také parta (skvělých) lidí, kteří čas od času potřebují vydechnout (a zejména v těch letních měsících). Ať už se jedná o oddych ve formě dovolených u moře s našimi milovanými, sjíždění vody s kamarády či návštěvy letních fesťáků, každý jednotlivec ve Flatio týmu si najde to, co mu vyhovuje a při čem dokáže maximálně zrelaxovat. Naše kolegyně Bela, která má na starost sociální sítě, není žádnou výjimkou, a proto se i letos rozhodla navštívit proslulý maďarský festival Sziget, aby uvolnila mysl a načerpala síly na tvorbu stále lepšího a originálnějšího obsahu.

A že na Szigetu toho inspirativního bylo opravdu hodně! Neřešme však nyní line up, kvalitu vystoupení jednotlivých účinkujících, ceny vstupenek či ubytování - tyto informace si snadno dohledáte např. na oficiálních stránkách Sziget festivalu (https://szigetfestival.com/cz/) nebo v dostupných reportech. Pojďme se zaměřit na to, čím tento věhlasný festival oslnil Belu jakožto vyznavače Flatio zásad a poslání.

Obrovský areál skrývající vše možné i nemožné

Možná víte, že se Sziget festival odehrává na Ostrově Óbuda, možná se o tom nyní dozvídáte poprvé. Ostatně, sám název festivalu tomu napovídá, sziget je v překladu do češtiny ostrov. Ať tak či tak, způsoby, kterými jste se na tento kousek země mohli dostat, byly v letošním ročníku dva. Prvním z nich byl most spojující oba břehy, který byl vyzdoben vlajkami zemí z celého světa. Nemusíme si nic nalhávat, místo tak získalo punc originality, a tuna selfies byla prostě must have!

Na Ostrov Óbuda jste však mohli dojet také lodí z nedalekého Margit mostu. Cesta trvala zhruba 15 minut a na jejím konci došlo k výměně lístku na festival za náramek, díky kterému jste mohli v rámci festivalu platit bezkontaktně. Tento krok je v dnešní době téměř nezbytný, a Flatio jej schvaluje všemi prsty, kterými disponuje - kdo by se chtěl totiž na festivalu plném ovíněných lidí strachovat o hotovost??

Areál festivalu je pak sám o sobě obrovský, a najdete v něm všechny možné stánky či atrakce. Z dostupných jste mohli narazit např. na stánky kosmetiky NYX, obuvi Deichmann (kde jste si mohli nazdobit své vlastní holinky, viz fotografie níže), oblíbeného sladkého nápoje Coca-Cola či populárního Instaxu.

Love is in the air

A co víc, hlavním posláním celého festivalu byla poeticky láska - ať už k sobě samým, k ostatním, ke zvířátkům či planetě Zemi jako takové. A to je něco, co se na festivalech těchto rozměrů jen tak nevidí. Celý areál tak byl protkaný například street-artovým uměním z plastů nebo plechovek, které se v předchozím ročníku nestačily zrecyklovat.

Ochrana a respekt k životnímu prostředí byli prostě tématem číslo 1, proto byly v areálu zřízeny speciální koše na PET lahve či plechovky od piva (další počin, za který Flatio uděluje pomyslnou jedničku s hvězdičkou). A tento trend se promítl také do nabízeného jídla, kdy klasický junk food (např. pizza, burger, atd.) nebyl na každém kroku, jak by se asi dalo očekávat. Oproti tomu se zde vyskytovalo nepřeberné množství ovocných stánků či stánků s čistě bezmasými (vegan) dobrotami - a za to nám planeta Země včetně našeho zdraví určitě poděkují!

Oproti předchozím ročníkům byl #szigetfestival pojat úplně jinak. Zatímco před několika lety byla základním poselstvím láska k ostatním lidem a celý festival bojoval proti rasismu ve smyslu sjednodcení národů skrze jeden festival, letošní ročník byl zaměřený zejména na boj proti klimatickým změnám. Je vidět, že se festival neustále vyvíjí a organizátoři jej přizpůsobují aktuálním trendům.

Nuda? Rozhodně ne na Szigetu!

Po celou dobu trvání fesťáku bylo znát, že si s jeho přípravou dali organizátoři opravdu hodně práce. Line up jednotlivých účinkujících byl velice přesný, nestalo se tedy, že byste na někoho čekali. Každý koncert začínal přesně na minutu (ani o chvíli dříve či později). A mimo koncertní část byl ostrov plný zábavy! Návštěvníci měli k dispozici např. centrum jógy, zábavný park s ruským kolem v cirkusovém stylu, či cirkusový stan s ohnivými představeními a akrobaty (zvířata tu samozřejmě nebyla, to by šlo proti poslání celého festivalu). Během procházení ostrova jste mohli narazit také na mimo line upové vystupující, kteří pokryli všechny hudební styly - od folklóru až po reggae.

Verdikt Flatio poroty

Sziget festival je rozhodně jeden z těch promyšlenějších, které stojí za to navštívit i ve chvíli, kdy nejste úplní vyznavači festivalových kratochvílí. Nudit se zde rozhodně nebudete a když vám zrovna nějaký účinkující nebude sedět, je zde nepřeberné množství alternativního vyžití, kterým “zabijete volnou chvíli”.

A i když se to zpočátku zdálo neslučitelné, Sziget festival a Flatio mají mnoho společného - nejen skvělý tým lidí, který dává srdce do toho, co je baví, ale také boj za lepší zítřky - i my ve Flatio se snažíme přispívat k ochraně životního prostředí, ať už snižováním množství tištěných materiálů (k čemuž přispívají i naše online smlouvy o pronájmu), tříděním odpadu nebo například podporou elektromobility, ve které se vyžívá naše IT oddělení.

Ale o tom všem si zase povíme někdy příště.

Přidejte se ke stovkám spokojených majitelů. Na Flatio vše vyřídíte online, budete mít méně starostí a více času.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů