Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Co podniknout s brýlemi pro virtuální realitu?

Pro majitele · 23. únor 2017 · 2 minuty čtení
Virtuální realita začíná pomalu ale jistě pronikat do nejrůznějších oblastí lidského života. Filmy a hry nejsou žádným překvapením. Na Flatio se nám však podařilo zařadit virtuální realitu do pronajímání bydlení. Už máte svoje brýle pro virtuální realitu? Pokud ne, tak si přečtete, k čemu všemu jsou dobré!

Ještě než se pustíme do výčtu nejrůznějších zábavných možností využití brýlí pro VR, je důležité zmínit, kde je můžete vlastně sehnat. Mrkněte například na Alza.cz, najdete tam výběr nejrůznějších variant brýlí pro VR od 200 Kč do 3 500 Kč.

1) Virtuální prohlídky ve virtuální realitě
Od ledna 2017 se můžete na Flatio projít bytem také pomocí brýlí pro virtuální realitu. Cílem celého projektu bylo udělat virtuální prohlídky na Flatio ještě více reálnější, a umožnit tak lidem z celého světa se projít vybraným bytem téměř jako by se v něm opravdu nacházeli. Navíc je to mnohem zábavnější způsob prohlídek bydlení a nemusíte díky tomu nikam běhat a trávit na prohlídkách pořádný kus Vašeho drahého času. Přečtěte si také článek "8 činností, které můžete dělat na prohlídce bytu ve virtuální realitě".


2) Hry ve virtuální realitě
Aplikací pro VR je opravdu hodně, ale her je zatím stále ještě nedostatek. Zkuste například Cardboard Runner VR, kde budete utíkat před obrovským pavoukem. Projeďte na horské dráze pralesem ve hře Roller Coaster VR. Bojujte proti Zombie v Zombie Shooter VR nebo se rozhoupejte na obří houpačce v Crazy Swing VR.

3) Filmy ve virtuální realitě
Sledovat filmy ve virtuální realitě je velice lákavé, problém je v tom, že Vám může být z toho po chvíli špatně. Někteří odpadnou po pěti minutách jiní vydrží až do konce. To se často odvíjí od kvality Vašich brýlí pro VR. Sledování filmů pomocí brýlí pro VR je v podstatě klasické 3Déčko. Osobně s tím nemám velké zkušenosti, mrkněte ale třeba na tento speciální YouTube kanál s videi ve VR.

4) Virtuální cestování
Aplikací, pomocí kterých si můžete prohlédnout svět ve virtuální realitě, je spousta. Nejvíc mě však zaujalo využití VR v Google Street View. Aktualizace Google Maps umožňuje prohlédnout si všechny snímky ze Street View pomocí brýlí pro VR. Prozkoumejte svoje město nebo se vypravte třeba na výlet do Asie. Dovolenou v práci si kvůli tomu brát nemusíte :)


Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob využití brýlí pro virtuální realitu, nezapomeňte, že na Flatio můžete sehnat ubytování již od dvou týdnů až na několik měsíců, a to jak v hlavním městě České republiky, krásné Praze a jejích částech, tak v Brně, Vídni, Budapešti, nebo i v lokalitách jako je Barcelona, Hong Kong, atd. Na své si přijdou jak studenti shánějící pokoje či spolubydlení, tak zaměstnanci cestující za prací, či jednotlivci např. rekonstruující vlastní bydlení.
Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů