Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma

Jak zaparkovat v Brně?

Pro nájemníky · 28. říjen 2016 · 1 minuta čtení
Parkování v Brně je o něco málo jednodušší než v Praze, o kterém jste se mohli nedávno dočíst v článku Jak zaparkovat v Praze. Teď přichází na řadu Brno, tak čtěte!

Pokud chcete zaparkovat jinde než v centru Brna, zřejmě nebudete o místo nouzi a po chvilce hledání najdete, co hledáte. Zaparkovat v centru je ale doslova věda. tento proces Vám zabere spoustu času, sežere hromadu benzínu a zničí nervy. Zkušení už mají vytipované své místečka na bočních ulicích v blízkosti centra, kde vždycky najdou parkování. Pokud taková místa neznáte, musíte se spokojit s parkovacími hodinami nebo krásnou procházkou. 

Parkovací zóny v Brně díkybohu zatím nejsou, takže si musíte dávat pozor akorát na místa vyhrazená pro invalidy nebo vjezdy. Rezidenční parkování se v Brně ale v současnosti chystá, snad to nebude takový chaos jako v Praze.

Placená parkoviště
Tato parkoviště provozuje Magistrát města Brna. Obvykle zde zaplatíte pomocí parkovacího automatu, který vydá lístek na předplacenou dobu a umístíte jej na viditelné místo za čelní sklo. Další možností jsou automatizované závory.


Ceník

všední dny 7:00 - 18:00, sobota 7:00 - 13:00
do 30 minut - 15 Kč
do 1 hodiny - 30 Kč
každá další započatá hodina - 40 Kč
Mimo uvedenou dobu a v neděli je parkování zdarma. 

Větší parkoviště provozované Brnem najdete třeba na ulici Besední pod Besedním Domem, Benešova u autobusového nádraží naproti hotelu Grand, Úzká u OD Tesco a pod Hlavním nádražím, Dominikánské náměstí před novou radnicí, Bratislavská u úrazové nemocnice. K dispozici je také několik parkovacích domů. Pokud jedete do Brna jen na skok, můžete využít parkování ve Vaňkovce, kde je první hodina zdarma.

Sdílejte tento článek:
Doporučujeme
Zvažujete převod energií na nájemce? Známe pro i proti
Jak zvýšit nájemné?
Daň z nemovitostí u pronajatých bytů