Přihlásit se jako nájemník Přihlásit se jako majitel Přihlásit se jako firma
Nápověda Nápověda pro nájemníky Nastěhování a vystěhování Co musím udělat před nastěhováním?
Kategorie

Co musím udělat před nastěhováním?

Budete informováni o blížícím se datu nastěhování prostřednictvím e-mailu, který bude obsahovat konkrétní instrukce.

Za datum zahájení nájemní smlouvy považujeme datum fyzického předání ubytování.

Čas převzetí ubytování od pronajímatele se liší pro každé ubytování. Konkrétní čas stanovené pro dané ubytování je však vždy uveden v nájemní smlouvě, stejně jako v detailech rezervace ve vašem profilu. Pokud potřebujete domluvit dřívější nebo pozdější převzetí ubytování, kontaktujte prosím svého pronajímatele a optejte se na možnost individuální dohody.

Ubytování vám tedy teoreticky může být předáno i dříve nebo později, dokonce i v jiný den. Pokud se však nastěhujete dříve, může vám pronajímatel účtovat extra nájem za další dny. Vždy doporučujeme řešit tuto situaci prostřednictvím dodatku k nájemní smlouvě, který může pronajímatel prostřednictvím své Flatio aplikace. Vy jej budete muset pouze podepsat pomocí autorizačního kódu, podobně jako při podpisu nájemní smlouvy.

Domluva detailů

Na podrobnostech předání bydlení se s majitelem domlouvejte ideálně skrze sekci Zprávy v aplikaci Mé bydlení. Jedině tak jsme schopni vám zajistit dostatečnou (právní) podporu v případě nenadálých komplikací. Jakmile tedy bude smluvní proces úspěšně dokončen, můžete svému novému majiteli napsat a ihned se s ním domluvit na podrobnostech předání.

Majitel se mnou nekomunikuje

Pokud by se stalo, že s vámi majitel z nějakého důvodu nekomunikuje, dejte mu čas - sem tam se stává, že se majitel vyskytuje mimo internetové připojení a neví vůbec o tom, že se ho snažíte zkontaktovat. Pokud by jeho reakční doba trvala několik hodin, ne-li přímo dní, zkuste ho zkontaktovat telefonicky na jeho osobní telefonní číslo, které máte dostupné na Nástěnce aplikace Mé bydlení. A pokud by nevyšla ani tato strategie, naše zákaznická podpora je připravena vám pomoci!

Před předáním bydlení

Před samotným předáním bydlení je vhodné si znovu pečlivě prostudovat jak smlouvu o pronájmu,  tak všeobecné obchodní podmínky, a pro jistotu si zapsat telefonní kontakt na majitele (pro tyto případy ho jednoduše najdete na Nástěnce v aplikaci Mé bydlení, sekce Váš majitel).

 
Byl tento článek přínosný?